Haberler

Kırgızistan'da "15 Temmuz Darbe Girişimi" Ahıska Türklerine Anlatıldı

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e iki günlük çalışma ziyaretinde bulunan Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Ahıska Türklerine konuk oldu.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e iki günlük çalışma ziyaretinde bulunan Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Ahıska Türklerine konuk oldu.

Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrasya Bölge Komitesi ev sahipliğinde düzenlenen 3. Avrasya Girişimciler Toplantısı'nın onur konuğu olan Ekonomi Bakanı Yardımcısı Metin, kendisine davette bulunan bir Türk ailesini ziyaret etti.

Ahıskalı Türk iş adamı Nasır Askerov'un evini ziyaret eden Metin ve beraberindeki heyete, buradaki Türklerin özel yemeği olan hınkal ve etli yemekler ikram edildi.

Metin, yaklaşık 20 Ahıskalı Türk iş adamına, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain ve kanlı darbe girişimini anlattı.

Türkiye'nin gelişmesini, değişmesini ve güçlenmesini istemeyen güçlerin, FETÖ'yü maşa olarak kullanarak Türkiye'nin gelişimini, değişimini ve gücünü engellemeye çalıştığını belirten Metin, FETÖ'nün, 15 Temmuz'da milletin birlik ve beraberliğine saldırdığını söyledi. Metin, "FETÖ denilen hain yapı, Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunlara alet oldu. Milletine saldırdı ama milletimiz bu belaya izin vermedi." diye konuştu.

Türkiye'nin FETÖ ile mücadelesine anlatan Metin, herkesin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini vurguladı.

Metin, Ahıska Türklerinin birlik ve beraberliklerini, yaşamlarını ve çalışkanlıklarını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ahıskalı iş adamları da FETÖ'nün hain darbe girişimini kınadı.

Kırgızistan'da birlik ve beraberlik içinde yaşadıklarını anlatan Ahıskalı iş adamları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Ahıska Türklerine gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkürlerini iletti.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç'la konutunda görüşen Metin, dünyaca ünlü yazar Cengiz Aytmatov'un kabrinin bulunduğu Ata Beyit Mezarlığı'nı da ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kırgızistan Fatih Metin Türk İş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title