Haberler

Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dzhunusov'dan Kayders'e Ziyaret

Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbrahim Dzhunusov ve Kırgızistan Cumhuriyeti Kayseri Fahri Konsolosu Mustafa Kurt, Kayseri Dershane Eğitim Rehabilitasyon Sanat Kültür ve Yardımlaşma Derneğini (KAYDERS) ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Yapılan ziyarette konuşan İbrahim Dzhunusov, "Buraya bizi davet ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Ben dersin nasıl yapıldığını çok iyi biliyorum çünkü üniversitede öğretim üyesi olarak çalıştığım için bu konuda tecrübem var. Ders vermek büyük sorumluluktur" dedi.

Kendisinin de gençken hayatının zor olduğunu ifade eden Dzhunusov, "Okulu bitirdikten sonra üniversiteden önce bir sene çöp toplayarak çalışmıştım. Hayatımda başarılı bir insan oldum. Başbakan yardımcılığı, iki dönem milletvekilliği, iki kere Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlerinde bulundum. Sizin yardımınızla bu öğrenim gören çocuklar Türkiye'de ileride çok başarılı olabilirler. Bu sizin elinizdedir" diye konuştu.

KAYDERS Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Köksal ise, " Görüldüğü üzere bu çocuklar yoksul çocuklardır. Eğer bir politika yapılacaksa bizlere göre ihtiyaç sahiplerine ve yoksullara yardım edilmelidir. Kay Ders olarak politikamızı bu çocukların neye ihtiyacı var, nasıl yardım edebiliriz, bu çocukları nasıl ileride insanlığa faydalı birer birey olarak yetiştirebiliriz bunun derdindeyiz. Biz bu çocuklar için acı çekiyoruz. Sizlerin de bu çocukların acılarını paylaşmanızı istiyorum" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kurt Kırgızistan Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title