Haberler

Kırcami İmar Planı

Muratpaşa ilçesi Kırcami bölgesinde imar planlarının tamamlandığı bildirildi.

Muratpaşa ilçesi Kırcami bölgesinde imar planlarının tamamlandığı bildirildi.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kırcami bölgesinde, Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami, Alan mahallelerinin tamamı, Fener ile Çağlayan mahallelerinin belli bölümlerini içine alan Kırcami'de imar planların tamamlandığı kaydedildi.

Yeni bir Antalya'nın inşa edileceği bin 481 futbol sahası büyüklüğündeki Kırcami bölgesinde uygulama imar planına göre parselasyon çalışmalarının Muratpaşa Belediyesi tarafından tamamlandığı vurgulanan açıklamada, çalışmaların teknik kontrolünü yapan Kadastro Müdürlüğü ve tescil işlemlerini yapan Tapu Müdürlüğünün kayıtları arasında farklılıklar olduğunun tespit edildiği ifade edildi.

Kadastro ve tapu müdürlüklerinin farklılıkların giderilmesi için çalışma yapması gerektiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ortaya çıkan bu durum kısa süreli gecikmelere neden olsa bile süreci engelleyici bir olumsuzluk değildir. Bu çalışma için Belediyemiz tüm imkanlarını sefer etmiştir. Çalışmalarının büro işleri Belediyemiz hizmet binasında Kadastro Müdürlüğü ve Belediye personellerince yapılmakta olup, ayrıca arazi işlemleri de yine aynı ekiple koordinasyonlu olarak devam etmektedir. Sayısallaştırma işlemi bitirildikten sonra Kadastro Müdürlüğünce bu çalışmayla ilgili askı işlemleri yapılacaktır. Askı işlemleri sonucunda kesinleşen kadastro parsellerine istinaden bölgede Belediyemiz parselasyon işlemini yapacaktır."

Açıklamada, söz konusu çalışma yapıldıktan sonra Muratpaşa ve Antalya Büyükşehir Belediyesi encümenlerinin parselasyon işlemini onaylaması ve askı işlemine başlamasıyla devam edeceği, bölgede 2017 yılı içinde imar tapularının verilmesinin öngörüldüğü belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Zümrütova Güzeloluk Muratpaşa Yeşilova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title