Haberler

Kiraz'ın Kirazı Dünyaya Tanıtılacak

İzmir'in Kiraz İlçesi'ndeki 'Çemberli Efe' lakaplı MHP'li Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, 14 bin dekar alanda üretilen iri ve lezzetli kirazları 21 Haziran'da düzenleyecekleri festival ile Türkiye ve dünya çapında tanıtmayı hedefliyor.

İzmir'in Kiraz İlçesi'ndeki 'Çemberli Efe' lakaplı MHP'li Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, 14 bin dekar alanda üretilen iri ve lezzetli kirazları 21 Haziran'da düzenleyecekleri festival ile Türkiye ve dünya çapında tanıtmayı hedefliyor. Göreve geldiği 3 aylık süre içerisinde ilçe halkının sevgilisi haline gelen 33 yaşındaki 1 çocuk annesi Başkan Şengül, üreticinin daha fazla kazanması için kooperatif kurma hazırlıklarına başladı. Ayağına giydiği siyah körüklü çizmeler ve boynuna doladığı oyalı çemberi ile Kirazlıların her gün görmeye alıştığı MHP'li Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, üreticinin her zaman yanında olacağını belirterek uzun zamandır planladığı projesi hakkında bilgi verdi. İsmini ürettiği kirazlardan alan Kiraz İlçesi'nde kirazın yeterince tanıtılamadığının altını çizen Şengül, "Maalesef iri, çok lezzetli ve 14 bin dekar alana ekilen organik kirazımız bir türlü tanıtılamamış. Bu yüzden üretici emeğinin karşılığını alamıyor. Buradan alınan güzelim kirazlar, başka şehirlere taşınarak, daha yüksek fiyatlarla satılıyor ve üreticimiz alın terinin karşılığını alamıyor. İşte bunun için 21 Haziran'da İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa büyük bir kiraz festivali düzenleyeceğiz. Bu festivalle kirazımızı Türkiye'ye ve dünyaya tanıtacağız. Festivalimize, genel başkanımız Devlet Bahçeli'yi de davet ettik, bekliyoruz" diye konuştu. Kiraz üreticisinin sırtından para kazanıldığını ileri süren genç başkan, bu durumun önüne geçmek için kooperatif kurarak üreticinin malının değer bulmasını sağlayacaklarını vurguladı. Kiraz'ın kirazını tüm dünyaya tanıtma konusunda iddialı olduklarını söyleyen Şengül, yılda 12 bin 600 ton kiraz üretildiğini belirterek "Kirazlarımızın doğal yöntemlerle üretilmesi, iri ve lezzetli olması, kirazımızın özelliğini ortaya koyuyor. Bundan başka doğal olarak vişne, domates, salatalık gibi ürünlerimiz de organik olarak üretiliyor. Bunun yanında doğal olarak üretilen buğdayımızdan elde edilen unla belediye fırınımızda üretilen ekmekler piyasada dengeyi sağlıyor. Piyasada 75 kuruşa satılan ekmek, belediye fırınımızda 65 kuruşa satılıyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title