Haberler

Kiraz Bu Yıl Pahalı Olacak

Türkiye'nin ilk kiraz hasadı, Manisa merkez Sancaklı Bozköy Beldesi'nde yapıldı. Bu yıl kiraz rekoltesinin düşük olduğunu dile getiren Manisa Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Kabasakal, kirazın bahçede kilogram fiyatının 22 TL olduğunu belirtip, "Kiraz sofralara pahalı gelebilir. İklim faktörlerinden dolayı bu yıl kirazda rekolte düşük" diye konuştu.

Manisa merkez Sancaklı Bozköy Beldesi'nde, 2013'ün ilk kiraz hasadı yapıldı. Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Doğru, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Manisa Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Kabasakal ve kiraz üreticileri ile hasadın yapıldığı bölgede incelemelerde bulundu. Kiraz üreticileri ile kahvaltı da yapan Vali Daşöz, Manisa Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Kabasakal'dan hasat hakkında bilgi aldı.

KİRAZ KALİTELİ ANCAK REKOLTE DÜŞÜK

Kabasakal, merkez ilçe olarak geçen yıl yaklaşık 20 bin ton kiraz ihracatı yaptıklarını ve 20 bin ton kadar da iç piyasaya sattıklarını hatırlattı. Kabasakal, "İklim faktörlerinden dolayı maalesef bölgemizde kiraz rekoltesi düşük olacak. Vatandaşın sofrasına biraz pahalıya gidecek. Şu anda bahçede, kirazın kilogramı 22 liradan satılıyor. Yaklaşık 10 gün sonra ihracat başlayacak. İhraç edilen kirazın fiyatının 8 liranın altına düşmemesi bekleniyor" diye konuştu.

SEZON İKİ AY SÜRECEK

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, erkenci kirazın Sancaklı Bozköy ve çevresi, daha sonra Salihli, Demirci ve Gördes'te yaklaşık iki aylık sezonu olduğunu dile getirdi. Türkiye'de en kaliteli ve en erkenci kirazın söz konusu bölgelerde yetiştiğini hatırlatan Vali Daşöz, "Ağaç sayısı olarak ülke çapında birinciyiz. Gerçekten üzüm ve zeytinden sonra rekolte ve ekonomik değer olarak en yaygın ürünümüz kiraz. Özellikle Sancaklı Bozköy'de kiraz üretim bölgelerimizin başında geliyor" dedi.

Vali Daşöz açıklamasının ardından bir süre, bahçeden toplanan kirazların kadınlar tarafından ayıklanıp paketlenmesini izledi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Daşöz Türkiye Bozköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title