Haberler

Kıranışıklar'a Ürün Toplama Merkezi

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Keles iftarı öncesinde de Kıranışıklar Mahallesi'ne kazandırılan ürün toplama merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Uzunöz, Kemaliye, Yazıbaşı, Alpagut, Avdan, Akçapınar ve Kirazlı mahallelerinin de hizmete alınan ürün toplama merkezinden istifade edebileceğini ifade eden Başkan Altepe, benzer yatırımlarla tarladan tüketiciye olan yolu kısaltarak üreticinin daha fazla kazanmasını hedeflediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçelerde halkla buluşma toplantıları haline gelen iftar organizasyonları kapsamında Keles'te vatandaşlarla bir araya geldi. İftar öncesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kıranışıklar ürün Toplama Merkezi'ni hizmete alan Başkan Altepe, ardından yine Büyükşehir tarafından ilçe meydanında düzenlenen geleneksel iftar organizasyonuna katıldı.

Kıranışıklar Ürün Toplama Merkezi'nin açılışında konuşan Başkan Altepe, 2 yıldır Bütünşehir kapsamında Bursa'nın her bir bölgesine yatırımlar yaptıklarını hatırlatarak, daha işin başında olduklarını söyledi. 2 yılda diğer ilçelerde olduğu gibi Keles'in de tüm köylerine hizmet götürdüklerini, eksikliği hissedilen yatırımları faaliyete geçirdiklerini söyleyen Başkan Altepe, alt ve üst yapı yatırımlarının yanında dağ bölgelerinin ekonomisini canlandıracak süt ürünleri tesisi gibi yatırımların da yine Bütünşehir Yasası kapsamında yapıldığını belirtti. Hedeflerinin dağ bölgelerine hayat vererek geriye olan göçü başlatmak olduğunu ifade eden Başkan Altepe, onlarca yıldır yapılamayanları bu dönemde gerçekleştirerek kentin bir bütün olarak kalkınmasını istediklerini söyledi. Üreticinin daha önce yetki karmaşası nedeniyle çok ciddi sıkıntılar yaşadığını fakat bu dönemde Bütünşehir Yasası'nın getirdiği avantajlarla birlikte yaşanan sıkıntıların tarihe karıştığını vurgulayan Başkan Altepe, "Daha önce bir yatırımın yapılabilmesi için çok ciddi efor sarf edilmesi gerekiyordu. Çiftçi, dilekçesine muhatap bulabilmek için kapı kapı dolaşıyordu ve sonuç alamıyordu. Fakat şimdi devir değişti. Dilekçesini veren, talebini programa aldırıyor. Yatırımlar da en kısa sürede gerçekleştiriliyor" dedi. Ürün toplama merkezinin de yine bu kapsamda hizmete alındığını kaydeden Başkan Altepe, "Yapılan yatırımla birlikte üretimin topluca satılmasını, uygun koşullarda muhafaza edilmesini ve değerini bulmasını arzuluyoruz. Ürün daha çok para etsin, üreticiden tüketiciye ulaşma noktasında en kısa yolu çizelim istiyoruz. Ürün toplama merkezi, bu yolda daha başlangıç" diye konuştu.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ise Büyükşehir Belediyesi tarafından Kıranışıklar'da hizmete alınan ürün toplama tesisinin bölge ekonomisine hayat vereceğini ifade etti. Kıranışıklar'ın kiraz deposu olduğunu ve ürün toplama merkezinin üretimin yoğunluğu nedeniyle bu bölgede yapıldığını kaydeden Teke, "Burası sadece ürün toplama merkezi değil, hayırların ve çeşitli cemiyetlerin de yapılabileceği güzel bir tesis oldu. Halkımızın ihtiyacı olan, memnun eden merkez nedeniyle başkanımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kıranışıklar Mahallesi Muhtarı Ali Işık da bölge olarak alt ve üst yapı, üretim noktasında daha önce çok büyük sıkıntılar çektiklerini hatırlatarak, Büyükşehir Belediyesi'nin devreye girmesiyle birlikte bir bir refaha erdiklerini vurguladı. Muhtar Işık, bölge sorunlarına yönelik gösterdiği hassasiyet nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür plaketi takdim etti.

Başkan Altepe, Keles temasları kapsamında ilçe merkezinde Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen halk iftarına da katıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı iftarda davetlilere yönelik bir konuşma gerçekleştiren Başkan Altepe, birlik olmanın önemine değindi. Başkan Altepe, konuşmasında Ramazan ikliminin yılın sadece 1 ayına değil 11 ayına da sirayet etmesi dileğinde bulundu.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Kemaliye Keles Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title