Haberler

Kıraathane Saldrısında Hayatını Kaybeden Cebeci Son Yolculuğuna Uğurlandı

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'ndeki Ufuk Kıraatahesi'ne düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Serdar Cebeci, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Evli ve biri kız iki çocuk babası olan Serdar Cebeci'nin cenazesi (36), bugün ilk olarak yaşadığı eve getirilerek komşularından helallik istendi. Cebeci için daha sonra Kanarya Merkez Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Polisin cenaze namazının kılındığı cami girişinde ve çevresinde aldığı yoğun güvenlik önlemleri alması dikkat çekti. Öğle namazının ardından düzenlenen cenaze törenine Serdar Cebeci'nin babası Ali Cebeci, yakınları, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Namaz sırasında cami avlusuna sığmayan cemaat, dışarıda saf tuttu. Cenaze namazını kıldıran cami imamı, hain saldırıda hayatını kaybeden Serdar Cebeci'nin şehit olduğunu ifade ederek, cemaatten helallik istedi.

BABA ALİ CEBECİ: "BİZİM BİR DÜŞMANIMIZ YOK"

Cenazede baba Ali Cebeci, 36 yaşında hayatını kaydeden oğlunun tabutu başında taziyeleri kabul etti. Oldukça metanetli olduğu gözlenen baba Cebeci, oğlunun herhangi bir düşmanının olmadığını belirterek, "Bizim bir düşmanımız yok. Çocuğumun düşmanı yok. Sevilen birisiydi. Havaalanında çalışıyordu. Dünden bu yana hiç gelmese 100 kişi geldi. Sevilen bir insandı. İş yerine giderken servis oradan kalkıyordu. Orada 'bir çay içeyim' demiş, kahveye girmiş. Girdiği zaman ise kurşunlamışlar" dedi.

BAŞKAN KARADENİZ: "TÜRK-KÜRT AYNI SAFTA NAMAZ KILIYOR"

Cenaze törenine katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise cenazeyi onlarca Kürt ve Türk'ün aynı safta beraberce uğurladığını kaydederek, 'birlik' mesajı verdi. Karadeniz, "Maalesef böyle bir sıkıntı yaşıyor ülkemiz. Ama her şeye rağmen kardeşimizin cenazesinde onlarca Kürt kardeşimiz, Türk kardeşimiz, aynı safta beraberce uğurladık. Bugüne kadar beraberce, sokaklarda, çarşılarda, düğünlerde, cenazelerde bu milletin evlatları hep beraber yaşamayı becerdi. Bundan sonra da buna kimsenin engel olamayacağını düşünüyorum. Mutlaka bu işin böyle olmaması için çalışanlar olacak. Biz köklü bir medeniyetiz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin bu vatandaşlıktan memnun olduğunu, aynı vatanda, aynı bayrak altında yaşamaktan bir sıkıntısının olmadığını tarih bize gösterdi. Zaman zaman farklı düşünenler çıksa da milletimizin sağduyu ve imanı bunun üstesinden gelecektir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

SALDIRILARIN '80'Lİ YILLARLA BENZERLİĞİ

İstanbul'da son iki günde yaşanan silahlı saldırı olayların, '80'li yıllarda yaşanan kanlı olaylarla benzerlik taşıyıp taşımadığı sorulan Karadeniz, "Bu tür saldırılarla büyük şehirlere taşınmak istenen korku terörü var. İnşallah güvenlik kuvvetlerimiz buna fırsat vermeyecek. En büyük sermayemiz sağduyumuz ve vatandaşlarımızın bugüne kadar kardeşçe yaşamış oldukları duygunun vermiş olduğu sermaye. Bu sermayenin bunu engelleyeceğini düşünüyorum. İnşallah başka acılar yaşamayız" değerlendirmesinde bulundu.

Önceki gece Kanarya Mahallesi'nde bulunan Ufuk Kıraatahesi'ne yönelik düzenlenen hain saldırıda hayatını kaybeden, 2 ve 11 yaşlarında 2 evlat sahibi Serdar Cebeci, kılınan cenaze namazının ardından aynı mahalledeki Kanarya Mezarlığı'nda toprağa verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Karadeniz İstanbul Politika Güncel Haberler

title