Haberler

Kira sorunu "Şeker"in tadını kaçırdı -

Şekerspor Kulüp Başkanı Orhan Kapelman, "Yaklaşık 10 yıldır kullandığımız Şeker Fabrikaları'nın Etimesgut'taki yerleşkesindeki tesislerden tahliye edildiğimiz için sıkıntılı günler yaşıyoruz" dedi.

İLKNUR ÇETİNBAŞ - Şeker spor Kulüp Başkanı Orhan Kapelman, "Yaklaşık 10 yıldır kullandığımız Şeker Fabrikaları'nın Etimesgut'taki yerleşkesindeki tesislerden tahliye edildiğimiz için sıkıntılı günler yaşıyoruz" dedi.

Kapelman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şeker spor'un Türk futbolunun köklü kulüplerinden biri olduğuna dikkati çekerek, yıllardır kullandıkları tesislerden haksız bir şekilde tahliye edildiklerini iddia etti.

Tesislerden çıkarılma nedeninin kira artışı olduğunu ifade eden Kapelman, "3 bin liradan 40 bin liraya yükseltilen kirayı ödeyemememiz. Hangi 3. lig kulübü 40 bin lira kira ödeyebilir? Bizim burada yatırımlarımız var. Tüm kulüp burayı kullanıyor. Aylık 80 bin lira giderimiz var. Bu kirayı ödeyemeyeceğimizi söyledik ama dinlemediler" diye konuştu.

Özellikle altyapı olmak üzere futbolcularının zor durumda olduğunu dile getiren Kapelman, "Oyuncular sokakta kaldı. A ve A2 takımına bir bina tuttuk. Bir kısmını da Türk Şeker'in misafirhanesinde kalıyor. Günde bin 500 lira veriyoruz. Diğerleri ise açıkta kaldı. Kimi memleketine döndü. Bu çocuklara elimden geldiği kadar sahip çıkacağım. Sezon ortasında, ligin bitimine 13 hafta kala yaklaşık 400 futbolcumla kapı dışarı edildim" ifadelerini kullandı.

- "Binlerce yıldız yetişti"

Şeker spor'un 2005 yılından beri tesisleri kullandığı tesislere çeşitli yatırımlar yaptığını hatırlatan Kapelman, şunları söyledi:

"1947'de kurulduk ve Türkiye'nin en köklü kulüplerinden biriyiz. Binlerce yıldız yetiştirdik. Milli takımlara, Türk futboluna yüzlerce futbolcu, teknik adam kazandırdı bu kulüp. Tesisleri elinden alınsa da elimizden geldiği kadar da yaşatacağız bu kulübü."

- İki dakika eylemi

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in yanı sıra birçok kulüpten destek mesajı aldıklarını anlatan Kapelman, "Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner ve Ankaragücü camiası, Adana Demir spor, Antalya spor, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu hafta bazı takımlar, bize destek olmak için başlangıç düdüğünden sonra iki dakika topa vurmayacak. Desteklerini esirgemeyen tüm arkadaşlarımıza minnettarız" ifadelerini kullandı.

Tek isteklerinin tesisin tekrar kulübe tahsis edilmesi olduğunu anlatan Kapelman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'nin her yerinden yüzlerce çocuğu barındırıyor, besliyor, spor yaptırıyoruz. Tüm liglere futbolcu yetiştiriyoruz. İngiliz Manchester City, altyapımız nedeniyle bizi pilot takımı seçti. Devlet büyüklerimizden destek bekliyoruz. Bazı kulüplerde uygulanan, yatırım üzerindeki arsanın kulübe tahsisi genelgesinin bize de uygulanmasını istiyoruz."

- "Mahkeme haklı buldu"

Şeker Fabrikaları Genel Müdür Vekili Bülent Üzümcü, Şekerspor'un tahliyesi nedeniyle yaptığı açıklamada, kulübün kurumun kiracısı olduğunu belirterek, alacakları nedeniyle mahkemenin kurumu haklı bulduğunu söylemişti.

Kaynak: AA / Spor

Ankaragücü Fenerbahçe Etimesgut Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title