Haberler

KİPTAŞ Memur Konutları İnşa Ediyor

Güncelleme:

Türkiye'de 1 Şubat'ta başlayan konut edindirme kampanyasına KİPTAŞ da iki projesiyle katıldı. Bu kapsamda Vaditepe Bahçeşehir ve Venezia Mega'yı 20 yıl vadeyle satışa çıkartan KİPTAŞ, peşin alımlarda da yüzde 20 indirim uygulayacak. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "Vatandaş, 600 bin liralık daireyi 480 bin liraya alıp oturabilecek" dedi. Kampanya kapsamında 650 bitmiş konut satışının stoklarla sınırlı olduğuna işaret eden Yıldırım, iki projede 60 aya kadar vade farksız, 120 aya kadar yüzde 0,45, 240 ayda ise yüzde 0,79 vade farkı uygulanacağını duyurdu.

MEMURLARA AVANTAJLI FİYATLAR

Söz konusu 20 yıl vadeyle satışa sundukları konutlarda geniş dairelerin bulunduğunu ve 1+1 daire yapmayı çok fazla tercih etmediklerini belirten Yıldırım, 650 konutta yaklaşık 500-550 milyon lira ciro beklediklerini ifade etti. İsmet Yıldırım, sosyal konuta ihtiyacın çok fazla olduğunu ancak İstanbul'da çok ciddi arsa problemi bulunduğunu ifade ederek, "Şu anda bir çalışmamız var. O çalışmaya dayanarak ucuz arsa temini yapma imkanımız var. Birkaç yerden aldık. Bunun yüzde 80'i sosyal konut olacak. Bir de memur konutları yapacağız. Bahçeşehir, Hadımköy, Pendik tarafında konut yapacağız. Memur konutlarına İstanbul'da oturan bütün memurlar katılıyor. Avantajlı fiyatlar oluyor" bilgisini verdi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan KİPTAŞ Genel Müdürü Yıldırım, İstanbul'un en büyük dönüşüm projesi olacak Esenler projesini 1-2 ay içinde tanıtacaklarını, İstanbul'un, deprem riskinden dolayı bu projeye ciddi ihtiyacı olduğunu söyledi.

"ÇALIŞMALARDA SON SAFHAYA GELDİK"

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm konusuna da değinen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kentsel dönüşümün mantığı şu olmalı; 40 yıldır oturan vatandaşımız yerinde oturabilmeli. Biz rant sağlamak için yokuz. O insanları bin liraya, 2 bin liraya aidatla orada nasıl yaşatacaksınız? Zeytinburnu'nda, Alibeyköy'de yaptık, vatandaşlar yerinde oturuyor. Rant da sağladık onlara ama yerinde oturuyor. O insanımız niye Fikirtepe'de oturmasın?" Bu yıl Süleymaniye Yenileme Alanı projesini de hayata geçireceklerini bildiren Yıldırım, projeye ilişkin şu bilgileri verdi: "8-9 yıldır çalışıyoruz. Son safhalara geldik. Projelerimiz bitti. Mülkiyet durumları hemen hemen tamamlandı. Parçalı mülkiyet, 730 tane parsel var. 100 dönüm arazi üzerinde çalışıyoruz. Biliyorsunuz orası bir çöküntü alanı haline geldi. Halbuki tespitlerimize göre, bizim bulunduğumuz yerde 330 tane eski eser var. Onu korumanız lazım. Çok ciddi çalışmalar yaptık. Bence İstanbul'un en önemli projesi. Bizde bir dönem eskiye karşı bir alerji vardı. Artık çok şükür bilinçlenerek koruma kültürü gelişti. Yüzde 80-90 iskan olacak. Birkaç tane belki turizme yönelik butik oteller olacak. Eski Osmanlı Türk mahallesi yeniden bugünkü şekliyle ortaya çıkacak."

FİKİRTEPE'YE MARTTA BAŞLIYORUZ

Fikirtepe'de İstanbul Büyükşehir Belediyesinin altyapı çalışmalarına başladığını belirten Yıldırım, "Problemli olan birkaç ada vardı. Diğer müteahhitlere de heyecan geldi. Biz 2 adada o probleme destek vereceğiz. 61 adanın 7-8 tanesinde problem var. 2 tanesini zaten hallettik. Diğerlerinde inşaatlar devam ediyor. 2-3 yılda oralar toparlanır. Fikirtepe'ye mart ayında başlıyoruz. Önceki gün, onlara kira yardımı yaptık" dedi.

HEMEN TESLİM DAİRELER

KİPTAŞ'ın 20 yıl vadeyle satışa sunduğu Vaditepe Bahçeşehir projesi, az ve yüksek katlı bloklardan oluşuyor. Son 15 yıl içinde planlı bir şekilde uydu kent olarak gelişen Bahçeşehir'de 2+1'den 5+2'ye kadar konut seçenekleri yer alırken, Vaditepe'de, 3+1 ve 4+1 dairelerde satışlar devam ediyor. Hemen teslim dairelerin sunulduğu Venezia Mega projesi de Gaziosmanpaşa'da yer alıyor. İtalyan mimarisinin güzel örneklerinden Venedik konseptiyle tasarlanan proje, 82 bin metrekarelik arazi üzerine kurulu. İki bin konutun yer aldığı projede, 200 mağazalı açık hava alışveriş merkezi, ofis etapları, yürüyüş yolları, su kanalları ve büyük meydanlar bulunuyor. Venezia Mega'da 1+1'den 4+1'e kadar daire seçenekleri yer alırken, daire büyüklükleri 60 ile 240 metrekare arasında değişiyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İsmet Yıldırım Bahçeşehir Hadımköy İstanbul Emlak Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title