Haberler

Kipa Gidiyor Yerine Migros Geliyor

Güncelleme:

Anadolu Grubu'nun Tesco'ya ait Kipa marketlerini satın alarak, tabelayı Migros olarak değiştireceği konuşuluyor.

Son dönemlerin birleşme ve satınalma işlemlerinde en hareketli sektörü perakende oldu. Sektördeki son gelişme ise İngiliz perakende devi Tesco ile kısa süre önce Migros'u bünyesine katan Anadolu Grubu arasında yaşanıyor. Anadolu Grubu'nun Tesco'ya ait Kipa marketlerini satın alarak, tabelayı Migros olarak değiştireceği konuşuluyor.

Hürriyet'te Jale özgentürk'ün konuyla ilgili yazdığı haber şöyle:

"İzmirli'nin hayatında iki market markası çok önemlidir: Tansaş ve Kipa. İzmir, yıllar boyunca bu iki yerel markasından vazgeçmemiştir. Bu iki markanın ortak noktası nedir derseniz? İzmir'in efsanevi Belediye Başkanı Ahmet Piriştina çıkar arkasından... Piriştina'yı önce İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait market zinciri Tansaş'ın (Tanzim Satış Mağazaları) genel müdürü olarak tanıdım. Daha sonra da Kipa'nın kurucusu olarak... Tansaş'tan 1992'de ayrılan Piriştina, bu birikimini yeni bir hipermarket zinciri kurarak kullanmak istedi. Sermayeyi toplamak için de ilginç bir proje gündeme geldi.

100 İŞADAMI

Şinasi Ertan, Muharrem Kayhan, Gürel Ailesi gibi ünlü işadamlarını, yakın arkadaşı Metin Akpınar dahil 100 işadamını ikna eden Piriştina, hem ilk kez kolay kolay bir araya gelemeyen İzmirlileri çok ortaklı bir modelde buluşturdu, hem de hayalini gerçekleştirdi.

10 bin dolar veren 100 işadamından 10 milyon dolar toplandı. Bu sermayeyle yatırım gerçekleşti. İlk mağaza 1994'de Bornova'da açıldı. Yeni zincirin adını da Ahmet Piriştina koydu: "Kitle Pazarlama AŞ" yani Kipa.

SON AŞAMADA

Sektörde artan rekabetin de etkisiyle, Kipa'nın ortakları 2003'te hisselerini satmaya karar verdiler. İngiliz perakende devi Tesco ile anlaştılar. 2013'ten itibaren ise İngiliz Tesco'nun başarılı olamadığı ve Türkiye'den çıkmak istediği gündemdeydi hep. İlk adımları da bölgelerdeki mağazaları satmaya başlayarak attı. En son Beğendik Grubu ile 10 mağaza için görüşen Tesco Kipa, anlaşma sağlanamayınca görüşmeleri bitirdi.

20 ilde 168 mağazası, 21 noktada 31 AVM'si bulunan Tesco'nun bir süredir Anadolu Grubu ile görüştüğü belirtiliyordu. Geçen yıl Migros'u satın alarak perakende sektörüne giren Anadolu Grubu, sektörde büyüme kararlılığındaydı. Öğrendiğime göre Anadolu Grubu ile Tesco'nun görüşmeleri son aşamaya gelmiş. Avukatların anlaşma üzerinde son rötuşları yaptığı ve kısa süre içinde açıklamanın yapılacağı belirtiliyor.

Bu arada Anadolu Grubu'nun Kipa markasını tamamen kaldırarak, mağazaları Migros yapacağı da söyleniyor.

Tansaş'lar Migros'a satıldı ve marka yok oldu. Şimdi Kipa'nın akıbeti de aynı olacak gibi. Kipa'nın İzmirlilerde nostaljik bir izi var. Anadolu Grubu hiç olmazsa Ege'de bazı mağazalarını Kipa olarak bırakamaz mı?"

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ahmet Piriştina Migros Tesco Kipa Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (21)

BEREN:

akp üretenin yatırım yapanın partisi. kaç kere hibe ve 0 faizli esnaf müteşebbis kredisi verdi. yap projeni git. akp rantçıların faizcilerin partisi değil geçti o günler.

2
35
yanıtYanıtla
AKKOYUNLARA DUYURULUR:

AKP ZENGİNLERİN PARTİSİDİR

30
7
yanıtYanıtla
ak koyunlar duyurur:

ne doymaz yaratıklarmışsınız be. .

yanıt0
yanıt1
Selim:

Halkımızda avm lere gidip alışveriş yapma çılgınlığı var. Birine git asgari ücretle, sigortalı bir iş var git çalış desen hayatta çalışmaz. Ama kredi kartıyla olmayan parasını harcamasını sever, 2500 tl lik cep telefonuyla gezer. lafa gelince suriyelileri beğenmez ama kendisi akşama kadar gezer tozar, utanmadan başkalarını eleştirir. . Yani kısacası üretmek yerine tüketen toplum ve boş toplum oluyoruz maalesef.

30
1
yanıtYanıtla
61......:

GECEN BI DINI TARTISMA VARDI AKP LI BIR ZEKASIZLA SUNU SORDUM ACAB UZAYA HIC BIR MUSLUMAN GIDEBILCEKMI MERAA EDIYORUM HIRTIYNAI SUSU BUSU UZAYI PAYLASIYOR MARSA GIDIYOR BIZ AYI BILE GÖRMDEIK UYDU BILE FIRLATAMYORUZ HANGI MUSLUMANA ULKE GIDEBILECEK ORAYA . CVP ŞU GEREK YOK GITMEMIZE PEYGAMBER EFENDIMIZ MIRACDA YILLAR ONCE UZAYA CIKTI GERISINI SIZ DUSUNUN BEYIN BU BAKIS BUUU

2
16
yanıtYanıtla
LAZZZZZZZZ:

KIPA YAHUDILERIN KAFASINA TAKTIGI FESIN ADIDIDIRR ARTIK ONA GÖREE . . . MIGROS KIMINDIR PEK BELLI DEGIL AMA BUDA BIR YAHUDI OYUNU GIBII KILIK DEGISMEE

13
4
yanıtYanıtla
Divane:

o fesin adı kipa deil kippa. . kipa yahudi değil yerli bir markaydı ve ingilizlere satılmadan önce adı kipa idi. . Çok biliyormuşsunuz gibi kelime oyunuyla yok kipa yahudi bilmem ne. . . Hem yahudi olsa ne olurki. . . evde ariel deterjan kullanıyorsun oda yahudi. . . Keşke yahudi kadar onurlu olabilsek. . . yahudideki akıl sende olsa kelime ile değil bilimle uğraşırsın. . .

yanıt19
yanıt9
kapkara:

LAZ KAFASI ANCAK BU KADAR ÇALIŞIR. . adam açıklamasını yukarıda yazmış hala Yahudilerin diyorlar ya. kitle pazarlama . aş -

yanıt11
yanıt13
ayni; kapiya; cikiyor:

migrosda; diger; bir; yahudi; aile; olan; koclara; ait; bir; markadir; yani; sagdan; soldan; esterabim

yanıt0
yanıt0
Vatandaş için düşündürücü:

Önce bakkalları, sonra marketleri, daha sonrada hiper marketleri ortadan kaldırıp, rekabete son veriyor, tekelleşmeye devam ediyoruz.

15
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title