Haberler

Kınık'ta Eğitime Kar Engeli

Güncelleme:

İzmir'in Kınık ilçesinde, sabah saatlerinde başlayan ve gün boyunca aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

İzmir'in Kınık İlçesi'nde, sabah saatlerinde başlayan ve gün boyunca aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Okul servisleri mahsur kalırken, Kaymakamlık ilk ve orta dereceli okulları yarın için tatil etti.

Kınık'ta bugün saat 10.00'da başlayan kar yağışı gün içinde de aralıklarla etkisini arttırarak devam etti. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 8 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerdeki mahallelerde 30 santimetreye kadar ulaştı. Kınık'ın bir süre önce mahalleye dönüştürülen Köseler ve Örtülü Köyleri'nde taşımalı sistemde eğitim-öğretim gören ortaokul ve lise öğrencilerini taşıyan servis minibüsleri de yolda kar nedeniyle mahsur kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kınık Belediyesi ekiplerini kapan yollarda dozerlerle kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı. Bir saatlik beklemenin ardından yolun tekrar trafiğe açılması üzerine öğrenciler okullarına ulaşabildi. Kınık Belediyesi, ana arterlerde tuzlama çalışmalarına devam ederken Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının gecede artarak devam edeceğini bildirdi. Kaymakamlık, pek çok öğrencinin taşımalı sistemde eğitim görmesi nedeniyle ilçe genelindeki yarın ilk ve orta dereceli okulları tatil etti. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kınık Belediyesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title