Haberler

Kınık Baba Madende Öldü, Anne Hapse Girdi, Çocuklar Ortada Kaldı

İzmir'in Kınık İlçesi'nde yaşayan ve babaları İbrahim S.'yi (37), Soma'daki 301 madencinin öldüğü faciada kaybeden anemi hastası İ.S. (14) ve iki kız kardeşi, anneleri A.S.'nin (33) de daha önce işlediği bir suç nedeniyle cezaevine girmesi nedeniyle ortada kaldı.

İzmir'in Kınık İlçesi'nde yaşayan ve babaları İbrahim S.'yi (37), Soma'daki 301 madencinin öldüğü faciada kaybeden anemi hastası İ.S. (14) ve iki kız kardeşi, anneleri A.S.'nin (33) de daha önce işlediği bir suç nedeniyle cezaevine girmesi nedeniyle ortada kaldı. Babalarının yokluğuna bir de anneleri eklenen üç kardeşe babaanneleri Ayşe S. (59) bakmaya başladı.

Kınık'ta yaşayan İbrahim S.,, bir süre kahvehane işletti, işleri kötüye gidince 4 yıl önce kahveyi kapatıp, sigortalı olduğu için facianın yaşandığı madende çalışmaya başladı. İki yıl önce de kiradan kurtulmak isteyen İbrahim S., krediyle Türkcedit Mahallesi'nde iki odalı ev aldı. Evin borcunu bitiren İbrahim S., henüz 6 aylıkken Akdeniz anemisi teşhisi konan oğlu İ.S.'nin tedavi masraflarını karşılamak için kredi çekti. Eşi A.S., kızları G.S. (10) ve Ş.S. (4) ve oğlu İ.S. ile kendi hallerinde bir yaşam süren İbrahim S., geçen 13 Mayıs'ta da ocağa indi. İbrahim S. Türkiye'yi yasa boğan maden faciasında 300 arkadaşıyla birlikte yaşamını yitirdi. Acı haberle aile adeta yıkıldı.

DONÖR LİSTEDEN ÇIKARTILINCA İKİNCİ YIKIMI YAŞADI

Faciada hayatını kaybeden madencilerden 149'unun daha önce örnek bir davranışla, ilik nakli bekleyen arkadaşları İbrahim'in oğlu İ.S. için kan örneği vermişler ancak yapılan tahlilde hiçbiri uygun bulunmamıştı. Bu kan örnekleri verilirken umutlanan aile, 13 Mayıs faciasıyla ikinci kez yıkıldı. Faciadan bir hafta sonra Almanya'da bulunan bir donörün İ.S.'nin dokusuna uygun olduğunu bilgisiyle aile buruk bir sevinç yaşadı. İzmir Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde iki ayda bir kan takviyesi yapılarak yaşamını sürdüren İ.S., Almanya'daki donörün listeren çıkartılmasıyla bir defa daha yıkıldı.

ANNELERİ CEZAEVİNE GİRDİ

Çocuk yaşta bu yaşadıkları omuzlarına ağır bir yük getiren kardeşler, bu kez de tek dayanakları olan anneleri A.S.'den ayrı kaldı. İki yıl önce bir suç nedeniyle hakkında kesinleşmiş 1.5 yıl hapis cezası bulunan A.S., cezaevine girdi. Hakkındaki hapis kararı, talebi üzerine bir yıl ertelenen A.S., bu sürenin dolmasının ardından yapılan tebligata rağmen tekrar müracatta bulunmayınca hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Geçen 30 Kasım'da polis tarafından evinden alınan A.S., Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü içerisindeki Kadın Cezaevi'ne gönderildi. Babasının yokluğuna alışamadan annesinden de zorunlu olarak ayrı kalan İ.S. ve kardeşlerine babaannesi Ayşe S. bakmaya başladı. Maddi durumu iyi olmayan Ayşe S.'yi ziyaret eden Kınık Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Kınık Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yusuf Gezer ve Kınık İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Muçlu, her türlü desteğe hazır oldukları sözünü verdi. Duygusal anların yaşandığı ziyarette Kaymakam Sözer, babaanneden torununlarına vasi tayin edilmesi için bir an önce işlemlere başlamasını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz İzmir Kınık Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title