Haberler

Kınık 1 Madenciler İçin Mevlit Okutuldu

Soma'daki Türkiye"yi yasa boğan maden kazasında Kınık'ın bir süre önce mahalleye dönüştürülen köyü Çanköy de yasa boğuldu. Çanköylü madenciler üç çocuk babası Adem Çetiner (38) ile 2'şer çocukları olan Ramazan Yavaş (46) ve Ramazan Kökçü (44) dün toprağa verildi. Ölen madenciler için Çanköy'de bugün öğlende mevlit okutuldu. Mevlide, şehit işçilerin yakınları, madenciler ve siyasi partilerin ilçe temsilcileri katıldı. Mevlide katılanlara pilav ve ayran ikram edildi.

EŞİNİ DİNLEMEYİP, İŞE GİTTİ

Ölen madencilerden Ramazan Kökçü'nün eşi İpek Kökçü, kazayı haber alınca soluğu hemen madende aldığını belirtip, "Gittiğimde her şey olup bitmiş, mahsur kalanları çıkartıyorlardı. İçeriden çıkartılanların yüzlerini bize göstermiyorlardı. 3 saat sonra eşimin ölüm haberini aldım. Eşimin madende çalışmasını istemiyordum. Ancak, 'Yapacak başka iş mi var' diyerek, çalışmayı hep sürdürdü. 'Tarlamız yok, işimiz yok. Hiç değilse sigortamız olur' diyordu. Son bir haftadır, eşim eve hep üstü ıslak geliyordu. Kazadan bir gün önce sorduğumda, 'Bugün bizi çok sıcak yerde çalıştırdılar' dedi. Bunun üzerine 'Madem öyle yarın gitme işe' dedim. Gitmeyeceğini söyledi. Ancak, beni dinlemeyip, sabah yine kalkıp işe gitti. O akşam da kara haber geldi" dedi.

"YUVAMIZI YIKTILAR"

Ölen madencilerden Ramazan Yavaş'ın eşi ise Songül Yavaş da "Yuvamızı yıktılar, direğimizi kopardılar. Oğullarından biri lise, diğeri üniversitede okuyor. Babaları öldü, şimdi ben bunları nasıl okutacağım. Üniversitede okuyan oğlum için 500 lira ev kirası ödüyorduk. Bir de diğer masrafları var. Biz ne yaparız şimdi. Yetkililerden çocuklarıma sahip çıkıp, okutmalarını istiyorum. Eşimin ölümünde maden firması yetkililerinin ihmali olduğun düşünüyorum" diye konuştu.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü öğrencisi Rıfat Yavaş ise babasını ölüm haberini bir gün sonra aldığı için cenazesine katılamadığını belirtip, acılarının büyük olduğunu söyledi.

Üç çocuk annesi Emine Çetiner de çiftçilikten kazandıkları yetmeyince eşi Adem Çetiner'in madende çalışmaya başladığını anlatıp, "Tek isteği çocuklarını okutabilmekti" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
title