Haberler

Kındılçeşme'de Kazanan Stk'lar Oldu

Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki Kındılçeşme günübirlik kamp alanının kiraya verilmesine ilişkin 7 yıldır süren davanın sonuçlandığını açıklayan STK temsilcileri, bu kararla bölgedeki bütün yapıların kaçak, faaliyetini sürdüren şirketin ise işgalci durumda olduğunu, alanın halka açılması gerektiğini söyledi.

Kındılçeşme günübirlik kamp alanı 24 Mart 2004 tarihinde özel bir şirkete kiraya verildi. Bu duruma karşı çıkan Antalya Barosu ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi, 10 bireysel müdahilin de katılımıyla 2009 yılında yargıya başvurdu. Dava sürecinin sonunda Danıştay 8'inci Dairesi, 9 Şubat 2015 tarihinde dava konusu işlemlerin iptaline karar verdi. Kemer'de faaliyet gösteren 16 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Kemer Sivil Toplum Platformu, kararla ilgili basın açıklaması yaptı.

'USULSÜZ ŞEKİLDE ÖZEL BİR ŞİRKETE TAHSİS EDİLMİŞTİ'

STK'lar adına konuşan Hasan Aktaş, kararın ellerine yeni ulaştığını söyledi. Kındılçeşme günübirlik kamp alanı işgalinin hukuksuz olduğunun Danıştay tarafından kesin olarak onandığını açıklayan Hasan Aktaş, "Evet, yıllar boyunca biz bölge halkına ve Kemer'imizi ziyarete gelen turistlere günübirlik kullanım alanı ve orman kampı olarak hizmet vermiş olan Kındılçeşme Plajı, tam 11 yıldır hukuksuz bir işgal altındadır. Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içindeki bu nadide doğal alanımız, 2004 yılında usulsüz şekilde özel bir şirkete tahsis edilmişti" dedi.

'KORKUNÇ BİR REVİZYON YAPILDI'

Fiili olarak 7 yıldan fazladır bölgenin kapalı olduğunu vurgulayan Hasan Aktaş, şöyle konuştu:

"2004 yılında, 1'inci Derece Doğal SİT Alanı, milli park ve orman alanı olan bu bakir alanımız, bizlerin haberi bile olmadan GÖK-AN Turizm İnşaat Ltd. şirketine kiraya verildi. 2009 yılında ise önce zamanın Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Beydağları Sahil Milli Parkı Uzun Devreli Gelişim Planı'nda Kındılçeşme için korkunç bir revizyon yapıldı, hemen ardından da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kındılçeşme kamp alanında yeni bir 'Uygulama İmar Planı' onaylandı. Bu imar planıyla Kındılçeşme'nin doğal dokusunun tahrip edilmesinin önü açılmış oldu. Nitekim, hemen ardından inşaatlar başlamıştı ve bugün bakir Kındılçeşme orman parkımız villalarla doldurulmuş, ağaçları katledilmiş, adını aldığı çeşmesi bile yıkılarak bir viranelik haline getirilmiştir."

'YASAL SÜREÇ SONA ERMİŞTİR'

Bu haksız işgale karşı sessiz kalınmadığına ve 2009 yılında dava açıldığına dikkati çeken Hasan Aktaş, şöyle devam etti:

"Aynı yıl kasım ayında Danıştay ilgili plan hükümlerinin yürütmesini durdurmuş, bilirkişi raporunun ardından da tümden iptal etmişti. Bugün vermek istediğimiz sevindirici haber, temyiz edilmiş bu iptal kararının Danıştay tarafından onanmış olmasıdır. Evet, Kındılçeşme günübirlik orman alanı için verilmiş bütün izinler ve yapılmış imar planlarının hukuka aykırı olduğu artık kesin olarak hükme bağlanmış bulunmaktadır. Yasal süreç sona ermiştir. Yasal süreç, Kındılçeşme'nin halka ait olduğunu, derhal halka iade edilmesi gerektiğini hükme bağlayarak sona ermiştir. Bu onama kararının ardından, Kındılçeşme alanı içindeki bütün yapılar kaçaktır. Kamp içinde faaliyetini sürdüren şirket işgalcidir."

'YENİDEN HALKIN KULLANIMINA KAZANDIRILMALI'

Platform olarak Danıştay kararının ardından yetkilileri göreve çağırdıklarını kaydeden Hasan Aktaş, "Kındılçeşme günübirlik kamp alanının gün geçirilmeden boşaltılmasını, içindeki kaçak villaların yıkılmasını, alanın doğal yapısının ve peyzajının restore edilerek yeniden halkın kullanımına kazandırılmasını talep ediyoruz. Bunlar yapılmadan geçirilecek her gün, artık bizlerin 7 yıldır süren mağduriyetinin bilerek ve isteyerek uzatılması, haklarımızın kasten gasp edilmesi anlamına gelecektir. Kemer Kaymakamlığı'nı ve Kemer Belediyesi'ni de bu konuda halka destek olmaya, Kındılçeşme'nin halka iadesi işleminde üzerlerine düşeni yapmaya davet ediyoruz" dedi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Aktaş Danıştay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title