Haberler

Kınay: "Nemrut Dağı Yeterince Değerlendirilemiyor"

Malatyalı bir turizm işletmecisi, Adıyaman’ın Nemrut konusunda tarihi bir fırsatı elinden kaçırdığını iddia etti.

Malatyalı bir turizm işletmecisi, Adıyaman'ın Nemrut konusunda tarihi bir fırsatı elinden kaçırdığını iddia etti.

Malatya'ya bağlı Haydaran köyünde otel işleten Ahmet Kınay, Malatya ile Adıyaman arasında tartışmalara neden olan Nemrut Dağı yolunun Adıyaman için büyük bir fırsat olduğunu iddia ederek Adıyaman'ın tarihi bir fırsatı nedenini bilmeden geri teptiğini söyledi. Nemrut'un kapalı bir kutu olarak kalmasının kimseye fayda getirmeyeceğini dile getiren Kınay, şöyle konuştu: "Yıllardır anlamsız bir polemik almış başını gidiyor. Adıyamanlılar, Malatya'nın Nemrut Dağını kendilerinden almaya çalıştığını iddia ediyor. Siyasi olarak yaşanan didişme kimseye fayda sağlamaz. Bugün Nemrut Dağı kapalı bir kutu olduğu için çok az kişi tarafından ziyaret ediliyor. Malatya ile Adıyaman arasında Nemrut Dağında yol birleşirse eminim turist sayısı 50 katına çıkar. Malatya'dan gelip Nemrut Dağına çıkan turistler geri dönüp doğu illerine gideceklerine Adıyaman'dan geçecek. Adıyaman'ın içindeki tarihi yerleri gezme, daha fazla zaman geçirme ve hatta konaklama imkanı elde edecekler."

Siyasi çekişmeler nedeniyle kimsenin bunu göremediğini anlatan Kınay, şunları söyledi: "Bu gün son birkaç yılda yapılan bir park bile binlerce turisti ağırlarken dünyada benzeri olmayan Nemrut Dağı 10 bin yabancı turisti ağırlıyor. Biz buna çok üzülüyoruz. Hem biz kaybediyoruz hem de Adıyamanlılar kaybediyor. Malatya üzerinden Nemrut Dağına çıkan turistler Arsemia, Kahta Kalesi, Cendere Köprüsü, Karakuş Tepesi, Menzil, Safvan bin Muattal Hazretleri Türbesi ve Pirin'e gitmek istediklerini söylüyor. Biz de buradan yol olmadığını söyleyince çok şaşırıp başka bir yoldan Adıyaman'a uğramadan doğu illerine gidiyorlar. Eğer bu yol açık olsaydı emin olun Kahta ve Adıyaman'ı kimsenin hayal edemediği kadar çok turist ziyaret ederdi." - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nemrut Dağı Adıyaman Malatya Kahta Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title