Haberler

Kınalı Kuzular Bir Gün de Olsa Asker Oldu

Sivas’ta Engelliler Haftası nedeniyle 30 engelli, temsili olarak bir günlüğüne vatani görevlerini yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Sivas'ta Engelliler Haftası nedeniyle 30 engelli, temsili olarak bir günlüğüne vatani görevlerini yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda gerçekleştirilen uygulamada engelli askerlik ilk olarak üniformalarını giydi daha sonra ise komutanlar ve askerlerin yardımıyla eğitime tabi tutuldu. Eğitimin ardından engelliler için 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Sinema ve Toplantı Salonu'nda yemin töreni düzenlendi. Yemin törenine Sivas Valisi Alim Barut, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, askeri personel ve engelli askerlerin aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ellerini Türk Bayrağı ve silahları koyan 30 engelli ant içerek asker oldu. Bazı engelli askerlerin ellerine kına yaktığı görüldü.

5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır törende yaptığı konuşmada, "Kıymetli Mehmetçikler üzerinizde taşıdığınız üniformalarınız ile birlikte yaşadığınız gurur, mutluluk ve sevincinizi çok yakından görmekteyiz. Bu vesileyle bugün 5'inci Piyade Er Eğitim Tugayımızı ve bizleri şereflendirdiniz bir günde olsa bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize şükranlarımı arz ederim. Sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyduk. Anne ve babalar sanırım sizlerde evlatlarınızın askerlik hizmetini icra ettiği bugünü hayatınız boyunca hatırlayacak ve onlarla gurur duyacaksınız. Mehmetçiklerimizin yaşadığı gurur, heyecan ve mutluluğu gözlerindeki ışıltılardan kolaylıkla anlayabiliyorum. Bugün onlar için çok önemli bir gün temsili dahi olsa askerlik hizmetini yapmaya, yüreklerinde besledikleri vatan sevgisini göstermeye, vatan ve millete hizmet etmek için her türlü engeli kolaylıkla ortadan kaldırabileceklerini göstermeye geldiler" dedi.

Yemin töreninin ardından engelliler, askerler ve aileleri birlikte yemek yedi. Yemeğin ardından bir günlük askeri eğitimini tamamlayan engellilere terhis belgeleri verildi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Engelliler Haftası Kınalı Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title