Haberler

"Kınalı Hasan"lar Çanakkale'ye Uğurlandı

Güncelleme:

Sorgun Belediyesinin düzenlediği "Kınalı Hasanlar Çanakkale'de" projesiyle 100 öğrenci kına yakılarak Çanakkale'ye gönderildi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Sorgun Belediyesi tarafından düzenlenen "Kınalı Hasanlar Çanakkale'de" projesiyle 100 öğrenci kına yakılarak Çanakkale'ye gönderildi.

Belediye Meydanı'nda düzenlenen törene Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Kaymakam Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, proje ile 15 yaşında Çanakkale'ye giderek şehit düşen Sorgunlu Kınalı Hasan'ı yad ettiklerini söyledi.

Şimşek, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında başarılı öğrencileri ödüllendirmek istediklerini belirterek, "Geziye 9 öğretmen 150 öğrenci katılacak. 100 erkek öğrencimizi şimdi uğurlayacağız. 50 kız öğrencimizi de 19 Mayıs'ta göndereceğiz. Öğrencilerimizin 2 gün boyunca yeme içme ve konaklama masrafları belediyemiz tarafından karşılanacak. Öğrencilerimiz bir gece Çanakkale'de kalıp gezdikten sonra ertesi gün Bursa'yı da ziyaret edecekler. Böylelikle çocuklarımıza unutamayacakları bir anı yaşatırız diye düşündük" dedi.

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Çanakkale Zaferi'nin 100. yılını anlama ve anlatma konusunda Sorgun'da başarılı bir organizasyona imza atıldığını söyledi.

Türkiye'nin büyük bir tarihin mirasçısı olduğuna vurgu yapan Bozdağ, "Türkiye büyük bir tarih yazan büyük bir millet. Tarihimizi bilmek, bize miras bırakan ecdat yadigarı bu toprakları sonuna kadar korumak hepimiz için bir namus ve şeref borcudur" diye konuştu.

Çanakkale Zaferi'nin tarihin gördüğü en büyük zafer olduğunu ifade eden Bozdağ "Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale Zaferi'ni anlatırken, oradaki şehitleri vasıflandırırken, onları Bedir'in aslanlarıyla mukayese ediyor. O zaman Bedir Müslümanların ilk harbi, o savaş kaybedilse İslam ve Müslüman kalmayacaktı. Allah'ın Resulü ve Müslümanlar Bedri kazandılar, artık İslamiyet kıyamete kadar olacaktır. O zaman Çanakkale'de Osmanlı cihan devleti, İslam aleminin Müslüman coğrafyasının son kalesi. Çanakkale geçilseydi belki böylesi bir İslam coğrafyasında, bu minarelerin gölgesinde öğrencilerimizi Çanakkale'ye uğurlayamayacaktık."

Konuşmaların ardından "Kınalı Hasan" giysileriyle Çanakkale'ye gidecek öğrencilere protokol üyelerince kına yakıldıktan sonra yolcu edildi. Öğrenciler davul zurna tarafından çalınan Çanakkale Türküsü eşliğinde yolcu edildikten sonra protokol üyeleri birbirlerine kına yaktı.

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Zaferi Bekir Bozdağ Hasanlar Kınalı Yerel Haberler

title