Haberler

Kimsesiz Evren'i Sahiplenen Hıdır'a "Yılın Annesi" Ödülü

Antalya İş Kadınlar Derneği (ANTİKAD), yetiştirme yurdunda kalan Evren A'yı sahiplenen Sibel Hıdır'a "yılın annesi" ödülü verdi.

Antalya İş Kadınlar Derneği (ANTİKAD), yetiştirme yurdunda kalan Evren A'yı sahiplenen Sibel Hıdır'a "yılın annesi" ödülü verdi.

ANTİKAD Başkanı Leman Sedef Tuna, bir otelde düzenlenen törende, her alanda kadınların katkısına her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğuna inandığını söyledi.

Çalışan kadının, güçlü aile yapısının oluşmasında, toplumun ilerlemesinde ve ülkenin gelişmesinde önemli rol oynayacağını belirten Tuna, "Kadına değer vermek en büyük yatırım olacaktır" dedi.

Türkiye'de birçok kadının fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığını ifade eden Tuna, eğitimle şiddetin önleneceğine inandığını vurguladı.

Derneklerinin iş dünyasında kadın varlığını güçlendirmek amacıyla kurulduğunu dile getiren Tuna, şöyle devam etti:

"Madde bağımlılığı ile mücadele konusunda farkındalık oluşturmak için 'Anne Beni Fark Et' proje çalışmasına başladık. Anneler fark eder ama bilmediği konu karşısında evladını yönlendiremez. Bu konuda babaların da fark etmesi gerekiyor. Bu projeyle anneleri babaları da bilgili ve donanımlı hale getirmek istiyoruz."

Tuna, madde kullanımının sadece gençleri değil, toplumu etkilediğine dikkati çekerek, cinayetlerin ve tecavüzlerin birçoğunun madde kullanımıyla ilgili olduğunu savundu.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise "kadın sorunu"nun üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu söyledi.

Türkiye'de kadınların kendilerini kabul ettirmekte zorlandığını iddia eden Uysal, savaşların en önemli mağdurlarının kadınlar olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. "Yılın annesi" ödülü, eşiyle gittiği yetiştirme yurdundaki bir çocuğa koruyucu aile olmak isterken, konuşmakta zorluk çeken ve kolundan engeli bulunan Evren A'yı sahiplenen 2 çocuk sahibi Sibel Hıdır'a verildi.

Ayrıca, "girişimcilik onursal" ödülü merhum girişimci Prof. Dr. Ziya Boyacıgiller adına eşi Nakiye Avdan Boyacıgiller'e, "yılın akademisyeni" ödülü Sabancı Üniversitesi kurucularından Prof. Dr. Aytül Erçil'e, "yılın girişimci iş kadını" ödülü Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan'a takdim edildi.

Kaynak: AA / Yerel

Ümit Uysal Antalya Leman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title