Haberler

Kimse Yok Mu Derneği'ne Danıştay'dan Müjde

Güncelleme:

'İzinsiz yardım toplama yetkisi' iptal edilen Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ne yönelik karar yargıdan döndü. Danıştay 10. Dairesi, Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurdu.

DANIŞTAY, BAKANLAR KURULU'NUN SAVUNMASINI YERİNDE BULMADI

Bakanlar Kurulu, Danıştay'a gönderdiği yazıda derneğin dört konuda usulsüzlük yaptığını ve kamuya yararlı dernek statüsünü kaybettiğini savundu. Ancak Danıştay, bu savunmayı yerinde görmediği gibi derneğin topladığı yardımların da usulüne ve amacına uygun olarak kullanıldığının tespit edildiğini belirtti.

DERNEK, YETKİSİNİ GERİ ALDI

Derneğin, "kurumsallaşma, hesap verebilme, şeffaf ve güvenilir olma" niteliklerinin kaybedilmesine neden olacak herhangi bir suistimalinin bulunmadığına hükmetti. Bu kararla birlikte Kimse Yok mu Derneği izin almaksızın yardım kampanyası düzenleme yetkisini geri almış oldu. Başta Gazze olmak üzere bekleyen yardım kampanyalarının önündeki engellerin de bugün itibarıyla kalkması bekleniyor.

ARINÇ, "30 TANE DAVA AÇIN, MAHKEMENİN YOLU AÇIK" DEMİŞTİ

Bakanlar Kurulu 22 Eylül'deki toplantısında aldığı kararla, Kimse Yok mu'nun Türkiye genelinde yardım toplama yetkisini kaldırmıştı. Bunun üzerine dava açan dernek, Bakanlar Kurulu kararının iptalini ve yürütmesinin durdurulmasını talep etmişti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, Bursa'da yaptığı bir konuşmada derneğin hakkını aramak için hukukî yollara başvurmasıyla ilgili, "Bu karar çıktığı gün üç tane dava açtığınızı söylediniz. Üç tane az, 30 tane açın, mahkemenin yolu açık." demişti.

GENEL BAŞKAN: TÜRKİYE'DE HALA HUKUKUN İŞLİYOR OLMASI BİZİ MUTLU ETTİ

Kimse Yok mu Derneği Genel Başkanı İsmail Cingöz, "Türkiye'de hala hukukun işliyor olması bizi mutlu etti." diyerek Danıştay'ın verdiği bu kararın tüm dünyadaki yoksulların daha fazla mağdur edilmesinin önüne geçtiğini belirtti.

Cingöz, şöyle konuştu: "Gerekçeleri tüm hukukçular okuyacaktır. Danıştay, Bakanlar Kurulu'ndan çıkan kararın ne kadar yanlış olduğunu tüm o maddelerin asılsız olduğunu oybirliği ile ispat etmesi bizi çok mutlu etti. Kimse Yok mu her zaman olduğu gibi yardımlarını yapmaya devam edecek. Gerek SMS ile yardım toplama gerekse diğer kanallarda yardım toplamasına konulan engel ortadan kalkmış oldu."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Danıştay Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500

Yorumlar (7)

mert ertürkMobil-ANDROID:

Hala adaletin olması ne güzel yetimler için devam

17
1
yanıtYanıtla
murat buyuklu:

danıştay hala cemaatin elinde de ondan böyle oldu.

2
16
yanıtYanıtla
yavuz beyMobil-ANDROID:

Danıştayyip olmadığı için hala adaletin işlediğini görmek gelecek adına ümit oldu bu karar. zaten onbinlerce insana yardım götüren ve defalarca incelenmesine rağmen en küçük bir usulsüzlük bulunamayan bir derneğin haksız olarak sırf siyasi kin adına kapatilmaya çalışılması büyük bir vebaldi. adalet yerini buldu.

14
2
yanıtYanıtla
bozkurt Mobil-ANDROID:

paralel yardıma hayır ...

2
13
yanıtYanıtla
ayMobil-ANDROID:

sana katılıyorum bozkurt güzel slogan siz gidin israile yardım paketi dağıtın

0
10
yanıtYanıtla
warlikeMobil-ANDROID:

bu cemaat halen iş başında her yerde adamlari var devleti satmaya hazir sözde müslüman hainler cakallar var

1
8
yanıtYanıtla
warlikeMobil-ANDROID:

birde kendilerini Hayır sever gosteriyorlar o sahte hocaniz gitsin israilde yardim toplasin

0
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title