Haberler

Kimse Yok mu Derneği Doktorları Tanzanya'ya Gitti

"kimse Yok Mu" derneği üyesi 12'si doktor 19 kişilik bir ekip, 10 günlük bir sağlık hizmeti çalışması için Tanzanya ve Zanzibar'a gitti.

"kimse Yok Mu" derneği üyesi 12'si doktor 19 kişilik bir ekip, 10 günlük bir sağlık hizmeti çalışması için Tanzanya ve Zanzibar'a gitti.

Atatürk Havalimanı'nda THY uçağına binmeden önce bölgede sağlık hizmeti verecek olan ekip adına bir açıklama yapan Fatih Üniversitesi Üroloji Departmanı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Şahin beraberlerinde valizler içinde bir tona yakın sağlık malzemesi de götürdüklerini belirterek şunları söyledi:

"Bugün Tanzanya'ya hareket ediyoruz. Oradan Zanzibar'a geçeceğiz. Oradaki Müslüman, Hristiyan her dinden, her ırktan, her renkten insanlara hizmet etmeye çalışacağız.

Yolculuğumuz on saat sürecek ve orada da 10 gün kalacağız. İnşallah her şey yolunda giderse oradaki hastalara şifa oluruz. Her branştan arkadaşlarımız el ele verdik. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Oradan aldığımız habere göre özellikle katarakt, gözleri kapalı ışığı göremeyen insanlar çok. Onun dışında çocuk hastalıkları, Genel Cerrahi ile ilgili guatr, ürolojiyle ilgili yapılamayan ameliyatlar, bunları yapacağız."

Tanzanya'da Ebola tehlikesi olmadığını belirten Dr. Coşkun Şahin diğer hastalıklar için tedbir aldıklarını belirterek, " Orada ebola tehlikesi yok. Sarıhumma ve sıtma var. Onların da aşılarını olduk" dedi.

Dr Coşkun Şahin beraberlerinde anestezi aletleri sarf malzemeleri, cerrahi aletler. İlaçla götürdüklerini belirterek, " Bunları valizlere koyduk aşağı yukarı bir tona yakın sarf malzemesiyle gidiyoruz" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Coşkun Şahin Tanzanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title