Haberler

Kımının Ağzı Yandı, Kımı Çayı Üstüne Döktü

Rize'de düzenlenen 2.

Rize'de düzenlenen 2.'inci Gündoğdu Şenlikleri'nde en hızlı çay içme yarışması düzenlendi. 3 dakika içerisinde en fazla çay içmeye çalışan kadın erkek 12 yarışmacı renkli görüntüler oluşturdu. Kimi yarışmacıların yudumladıkları sıcak çay nedeniyle ağzı yandı, kimileri çayı üstüne döktü.

Gündoğdu Fakülte Yaptırma ve Eğitim Kurumlarını Destekleme Derneği (GÜNFEDER) ile Gündoğdu Belediyesi tarafından düzenlenen 2'inci Gündoğdu Şenlikleri kapsamında en hızlı çay içme yarışması yapıldı. 6 kadın ve 6 erkek katılımcı, 3 dakika içerisinde en fazla çay içmek için kıyasıya yarıştı. Önlerine 8 bardak çay konan yarışmacılar verilen süre içerisinde tamamını içmek için sıcak çayı ard arda yudumlamaya başladı. Çayın sıcaklığı nedeniyle ağzı yanan bazı yarışmacılar üfleyerek soğutmaya çalışırken bazıları da çayı üzerine döktü.

Yarışma sonunda 3 dakikada 6 bardak çay içen kadınlarda 38 yaşındaki ev hanımı Ayfer Karamahmut, erkeklerde ise 39 yaşındaki pazarlamacı Mehmet Şimşek birinci oldu. Yarışmada dereceye girenlere Karali Çay tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Şenlik, Rize bezi ve gelinlik defilesinin ardından yöresel sanatçılardan Ali Erkan ve Yasemin Yıldız ile Artvin'li sanatçı Cengiz Kurdoğlu'nun sahne almasıyla sona erdi.

Muhammet KAÇAR -RİZE-DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title