Haberler

Kim Nerede Oy Kullandı?

Güncelleme:

Dün Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa il genelinde de seçim heyecanı yaşandı. Peki hangi partide hangi isimler nerede oy kullandı ve ne tür temennilerde bulundu? İşte yanıtı…

VALİ İZZETTİN KÜÇÜK

Vali İzzettin Küçük, 25. Dönem Milletvekili seçimlerinde oyunu TAD Rasime Polat İlkokulunda kullandı.

Okula girişinde oy kullanmak üzere okulda bulunan vatandaşları selamlayan Vali İzzettin Küçük; daha sonra oyunu kullanacağı 2086 nolu sandığın bulunduğu sınıfa geçti. Sandık görevlileri ile tokalaşan Vali İzzettin Küçük oy kullanmaya birlikte geldiği eşi Ayşe Küçük ile birlikte oyunu kullanırken seçimin vatana, millete ve Şanlıurfa'ya hayırlı olmasını diledi.

Oy kullandıktan sonra Gazetecilere açıklama yapan Vali İzzettin Küçük: "Milli iradenin tecelli ettiği bir gündeyiz. Allah ülkemize, milletimize, memleketimize hayırlı uğurlu etsin seçimleri. Seçimlerin barış ve huzur içerisinde geçmesini diliyorum. Bu seçimle inşallah milletimizin birliği ve bütünlüğü daha da pekişecektir" dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI CELALETTİN GÜVENÇ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise sabahın erken saatlerinde eşi Turan Güvenç ile birlikte oy kullandı.

Güvenç, Türk Anneler Derneği Rasime Polat İlköğretim Okulu'na gelerek, 2092 nolu sandıkta oylarını kullandı. Güvenç, oy kullanma işlemi öncesi sandıkları gezerek, görevlilere başarılar diledi.
Oy kullanma işleminin ardından okul önünde gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Güvenç, "Çok önemli bir seçim yapılıyor. Diyarbakır'da meydana gelen olay bizi son derece üzdü. Yine insanlarımızın kanı aktı, demokrasimize gölge düştü. Allah'tan rahmet diliyorum vefat edenlere ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. İnşallah üzücü olaylar yaşanmaz. Aslolan; huzurun devamı, refahın devamı ve insanlarımızın güvenliğidir. İnşallah seçimden en hayırlı sonuç çıkar. Tüm partiler ellerinden geleni yaptılar. Demokrasi çerçevesinde anlattılar. Bizim programımız, vaadimiz, insana ve ülkemize yaklaşımımız bellidir. İnşallah 7 Haziran seçimi ülkemizin önünü açar, demokrasimizi olgunlaştırır, siyasi ortam yumuşar, projeye dayalı ve iyi niyete dayalı bir siyaset gelişir. Türkiye, bu yolda zaten her geçen gün daha iyiye gidiyor. 7 Haziran seçimleri de buna katkı sağlar. Buradan çok açık bir şekilde söylüyorum; halkımızın tercihi nasıl olursa olsun biz ona saygı duyarız. Aslolan Milletin iradesidir" sözlerini kullandı.

HALİLİYE BELEDİYE BAŞKANI FEVZİ DEMİRKOL

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ise Şanlıurfa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 1259 Nolu Sandık'ta ailesi ile birlikte oy kullandı.

Dün saat 15:30 sıralarında oy kullanacağı salona giriş yapan Başkan Demirkol, beraberinde eşi Adile Demirkol ve kızı Nurşen Demirkol ile sandık başına geçti. Sonuçların hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Demirkol ve Ailesi salonlardaki sandık görevlileri ile de selamlaştı. Oy kullandığı okulun bahçesinde vatandaşlarla bir süre sohbet eden Demirkol, ardından okuldan ayrıldı.

EYYÜBİYE BELEDİYE BAŞKANI MEHMET EKİNCİ

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise dün sabahın erken saatlerinden itibaren merkez ve kırsal mahallelerin okullarında ziyaretler gerçekleştirerek görevlilere başarılar diledi. Başkan Ekinci, "Sonuçlar ne olursa olsun, sağ duyu hakim olsun" temennisinde bulundu.

Ekinci, "Ülkemiz için çok önemli bir seçim geçiriyoruz. Bu önemli seçim atmosferini de geride bırakmaya ramak kaldı. Oy verme işlemi an itibariyle devam ediyor. Bizler de merkez ve kırsal mahallelerimizdeki sandıklarımız ziyaret edip sandık görevlileri ve vatandaşlarla da bir araya geldik. Sandıklarda görev alan arkadaşlarımıza başarılar diledik. Bu seçimde sonuçlar ne olursa olsun sağduyunun hakim olması temennisiyle bizler de istikrar diyoruz. Sandıklardan çıkacak sonuçlar halkımızın, vatandaşlarımızın takdiridir. Sonuçlar açıklandıktan sonra herkesin üzerine düşeni görevi yapacağına olan inancımız tamdır. Sağduyunun hakim olacağına inandığımız bu seçimlerin ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

KARAKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANI NİHAT ÇİFTÇİ

Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi eşi Sema Çiftçi ile birlikte Karaköprü Fen Lisesi 1073 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Başkan Çiftçi, oy kullanma işlemi sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Tüm okulları gezdim ve halkımızın sükunet içerisinde sağlıklı bir şekilde oyunu kullandığını gördüm. Aslında güzel bir olay çünkü son sözü millet söyleyecektir. Hiçbir şey halkın üzerinde değildir demokrasiler böyledir halk kararını verir. İnşallah bugün de gerek ülkemiz için gerek ilimiz için gerek Karaköprü ilçemiz için hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyoruz"dedi.

AK PARTİ ADAYI NURETTİN NEBATİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa milletvekili adayı Dr. Nureddin Nebati oyunu Mehmet Güneş Sosyal Bilimler Lisesi'nde kullandı. Nebati, daha sonra tek tek sınıfları gezerek sandık temsilcilerine her konuda dikkatli olmalarını söyledi. Daha sonra AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise 2002 Vakıflar İlk öğretim okulunda oyunu kullandı ve okulda ki sınıfları tek tek gezerek sandık görevlilerine dikkatli olmaları hususunda bilgiler verdi.

Nebati burada yaptığı konuşmasında "Bugünkü seçim Türkiye'nin kaderini etkileyecek bir seçim olması sebebiyle bu gerek muhalefet Partililerin açısından gerekse biz iktidarın Partisi olarak önemsenmesi gereken bir seçim dolayısıyla da seçmenlerimizin gidip oy kullanması ve barışçıl bir şekilde oy kullanması hepimizin beklentisi ve bu beklentide şuanda karşılanmış durumda. Şanlıurfa üzerinde de anlaşılan herhangi bir sıkıntı olmaksızın biz bu seçimi tamamlamış olacağız dedi.

AK Parti İl Başkanı Beyazgül ise "Ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Bu dönem de insanlarımızın daha mutlu daha huzurlu bir yaşam diliyorum. Allah hayırlı mübarek etsin" diye konuştu.

HDP ADAYI OSMAN BAYDEMİR

Halkların Demokratik Partisi ( HDP) Urfa milletvekili adayı Osman Baydemir, avukat eşi Reyhan Yalçındağ Baydemir ile birlikte Karaköprü'deki Şerif Özden Başarı Ortaokulu'nda oylarını kullandı. Ardından burada bir açıklama yapan Baydemir, "60 gündür biz siyasi partilerin adayları, siyasi partiler, bağımsız adaylar üzerimize düşen tüm sözü söyledik. Bütün çabamız halkın umutlarına umut katmaktı. Şimdi söz sırası halkta. Mühür halkın elinde. Halkın hür iradesi Urfa halkının iradesi ne olursa olsun kazasız kazasız belasız kimsenin burnunun kanamadığı bir seçim olsun. Ve miskali zerre kadar şaibenin olmadığı bir seçim olsun" temennisinde bulundu.

Oy kullanma işleinin başladığı sabah saatlerinden itibaren özellikle kırsal bölgelerden seçim güvenliğini tehdit eden gelişmelere dair haberler aldıklarını da sözlerine ekleyen Baydemir "Siverek'te, Akçakale'de Haliliye'nin köylerinde özellikle kırsalda, köylerde müşahitlerimizin dövüldüğü sandıklar var. Bölgeden ihlal haberleri alıyoruz. Blok oy kullanımı teşebbüsünde bulunan köyler ve muhtarlar var. Çok açık ve net söylüyorum, arkadaşlarımız, müşahitlerimiz, yetkili organ ve kurullarımızla bütün bu süreçleri takip ediyoruz. Bütün bu süreçler kayıt altına alınıyor. Mutlak suretle kim olursa olsun hakkında gerekli suç duyuruları, gerekli takipler yapılacaktır" diye konuştu.

CHP ADAYI ALİ MURAT BUCAK

CHP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Ali Murat Bucak sabahın erken saatlerinde Siverek'teki Hacıömer Mahallesi'nde bulunan evinin yakınındaki Dumlupınar İlköğretim Okulunda oyunu kullandı.

CHP adayı Bucak oy pusulasının bulunduğu zarfı sandığa atarken, "Memleketimiz ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun" sözlerini kullandı.

HÜDAPAR'IN DESTEKLEDİĞİ ADAY MEHMET YAVUZ

HÜDA PAR'ın desteklediği Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Adayı Mehmet Yavuz, oyunu Haliliye İlçesine bağlı Osman Ertöre İlköğretim Okulu'nda kullandı. Oy kullanmadan sandık görevlilerini ziyaret eden Yavuz, kolaylıklar dileyerek seçimin güvenli bir şekilde geçmesi dileğinde bulundu.

Yavuz, "inşallah seçmen iradesinin hiçbir vesayet altında kalmadan sandığa özgür bir şekilde yansıdığı seçimler yaşarız. Hiç kimsenin burnu kanamadan hakkaniyet ve adalet ölçüleri içerisinde bir seçim olmasını temenni ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun inşallah" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Fevzi Demirkol Osman Baydemir Karaköprü Türkiye Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title