Haberler

Kim Ne Dedi?

Rıdvan Dilmen / Sabah

Mancini ve Tulun'a büyük tepki

Galatasaray adına hüsran, Kasımpaşa'ya ise saygı... Henüz birinci dakika ve Babel karşı karşıya pozisyon yakalıyor, vuruyor aut. Dakika 7, penaltı ve 1-0. (Babel'in pozisyonun başlangıcında Semih'e yaptığı hareket faul, devamında penaltı doğru)

Galatasaray ligi beyinsel olarak çok daha önce bırakmıştı. 10 kişilik Galatasaray bütün konsantrasyonunu, motivasyonunu Bursa'da bırakmış. Buna karşılık ligimizin en çabuk hücum yapabilen, hücum oyuncularının çok yetenekli olduğu bir Kasımpaşa.

Yazının devamını okumak için tıklayınız…

Uğur Meleke / Milliyet

Yıllar önce bir üniversite söyleşisinde zeki bir öğrenci bana, "işinizi bir kelime ile tanımlayabilir misiniz"  dediğinde cevabım "anlamak"  olmuştu. Gerçekten de bizim işimiz "anlamak, anlamaya çalışmak"... Mancini'yi de geldiği ilk günden beri anlamaya çalıştım, aynen Zico'yu anlamaya çalıştığım, Tigana'yı, Terim'i ya da Vural'ı anlamaya çalıştığım gibi. Müsabaka kritiklerinde hemen hiç "bence"li cümleler kurmam, çünkü önemli olan benim ne düşündüğüm değil, hocanın ne düşündüğüdür, oyuncunun ne yapmaya çalıştığıdır. Bizim işimiz köprüler kurmaktır, hocayla okuyucu arasında, sporcuyla izleyici arasında... Lakin belki de iş hayatımda ilk kez bir hocayı anlamakta bu kadar güçlük çekiyorum. İlk kez zihnimi bu kadar zorluyor, ilk kez "farklı düşünmeye, kontra düşünmeye" bu kadar çaba gösteriyorum. Lakin -kusura bakmayın- ben artık Mancini'yi anlayamıyorum.

Kasımpaşa'dan zafer pozu

Önceleri Mancini'nin probleminin "ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler"  minvalinde olduğunu düşünüyordum...

Yazının devamını okumak için tıklayınız…

Mehmet Demirkol / Fanatik

Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, yaklaşık 30 maçtır 30 farklı kadro kuruyor. Tabii ki bazen zorunluluk, sakatlıklar ve cezalılar dün olduğu gibi etkili oluyor. Ancak Mancini'nin tercihleri bundan bağımsız olarak Galatasaray'ın maya tutmasını engelliyor. Bazen teknik direktör bir şey yapmayarak işlerin düzelmesini sağlar. Ancak Mancini, süte mayayı çalıyor ancak üstünü örtüp bekleyecek sabrı yok. Alıyor kaşığı hemen kurcalamaya başlıyor. Dün Sabri sol bekteydi, Hakan Balta stoperde. Hakan Balta atıldıktan sonra önce Melo, Semih ve Eboue 3'lü savunmaya döndü, ardından da topu ileriye götüremeyince Eboue'yi eski yerine çekip, Melo-Selçuk tandemini kurdu. Sonra da ikinci yarının başında  Melo ile Ceyhun'un yerini değiştirdi. Bununla da kalmadı ardından Telles oyuna girdi. Savunma, takımın temelidir. Doğru bir şekilde inşa edersin ve kurcalamazsın. Mancini bir İtalyan olmasına rağmen, buna izin vermiyor. ya da şöyle düşünmeli. Bir İtalyan olduğu için buna izin vermiyor, çünkü hiç kimseden memnun değil.

"Beşiktaş maçını telafi ettik"

Yazının devamını okumak için tıklayınız…

Cüneyt Tanman / Bugün

Galatasaray'ın maçları, sağ olsun Mancini nedeniyle çok ilginç geçiyor.Mancini ya inat yapıyor ya da dalgasını geçiyor. Sistemi, kadro yapısını tahmin etmek fal açmak gibi bir şey. Yabancı kısıtlamasından yakınan Galatasaray'ı 4 yabancıyla oynatmak nasıl açıklanır acaba? Haydi Drogba sakat, Hayrovic'ler, Burdisso'lar, Telles'ler, Ontivero, Chedjou'lara ne oldu? Bu kadar büyük paralar verilen oyuncular niye böyle önemli birmaçta yok? Kenardaki Türkler'i saymıyorumbile. Aslında ideal kadro arayışı çok anlamlı değil. Çünkü bu anlamda Galatasaray'da ne yazık ki sapla saman birbirine fena halde karıştı. 5maç kalmış. İkincilik çok önemli hale gelmiş. Halen macera aramak niye?

Yazının devamını okumak için tıklayınız…

İlhan Söyler / Hürriyet

Mancini hezimet için ne dedi?

Galatasaray, 10 kişi kalana kadar hep o bildiğimiz 'güzel' ekibe sahipti.

Kırmızı kart sonrası, o 'güzellik' gitti. Yerine 'isteksizlik' geldi. Ama 'güzelin de güzeli' bir rakip vardı karşıda; Kasımpaşa... Hakan atıldı, Paşa'nın kazanma arzusu ikiye katlandı. Kasımpaşa, her dakika ayrı bir atakla Galatasaray kalesine indi. Attıkları penaltı golünün yanı sıra, kaçırdıklarıyla rekor kırılırdı! Bugüne kadar Şota'nın ekibinin, bir maçta art arda böylesine net pozisyonları yakaladığını hiç mi hiç

zannetmiyorum. Penaltı pozisyonunda Semih Kaya, Babel'in topu kapmasına mani olamazdı. Çünkü pozisyonu ters marke etti. Semih, "Düşersem, hakem bunu çalar" dese de beklediği olmadı. Pozisyonda faul olmadığını hakem Cüneyt Çakır süzdü.

Yazının devamını okumak için tıklayınız…

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Roberto Mancini Galatasaray Kasımpaşa Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title