Haberler

Kim Ne Dedi?

Beşiktaş, Karabükspor'a kiralık oyuncusu Eneramo'nun son dakikadaki golüyle kaybedip, şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi iddiasına zarar verirken, spor yazarları gol pozisyonu açısından verimsiz geçen maçta özellikle Slaven Bilic'in oyun anlayışını ve oyuncu tercihlerini eleştirdi.

Rıdvan Dilmen - Fotomaç

Daha başından belliydi kısır bir maç izleyeceğimiz. İki takım da beraberliğe razı değil ama pozisyon da fazla yok. O çocukluğumuzdaki maçlar gibi oldu ve dün gol atan kazandı. Beşiktaş'ın kiralık olarak Karabük'e gönderdiği Eneramo 90. dakikada ağları havalandırdı ve Beşiktaş'ı İstanbul'a eli boş gönderdi. Karabük'te dün gece özellikle savunmanın merkezinde oynayan Mabiala ve önlerindeki Samba Sow çok etkiliydi. Beşiktaş'ta da Pedro Franco ve Dany ikilisi dikkatli ve çabuktu. Ama genel anlamda pozisyon üretmekten yoksun, bireysel yaratıcılıktan yoksun iki takım izledik. Teknik direktör Slaven Bilic'in Atiba'yı sağ önde başlatması da benim için sürpriz oldu. O da başarılı olmadı zaten.

Beşiktaş'a dost kazığı!

Mehmet Demirkol - Fanatik

60'ta herkes topun gerisine mantığı iki takım tarafından da terkedildi. Biraz Karabük yorulduğu için, biraz da Beşiktaş 4-4-2'ye dönüğünden. Mustafa enerjisini doğru harcamak konusunda sıkıntılı… Basit işlere dahi çok enerji harcıyor ve yoruluyor. Almeida'nın ise oyun yapısı bu. Beşiktaş'ın oyunları elde tutup bitirememe hali nedeniyle maçlara böyle başlamasını anlamak lazım... Hele de rakip büyüklere hep zorluk çıkaran Karabük ve Kafkas ise. Ancak bazen tedbirler güçten kaybettiriyor. Ki dün de bu oldu. Maçı karambol ve kaos anlarına bırakmak Beşiktaş'ın işine yaramadı. Oyunu belki vermediler Karabük'e ama oyun Rus Ruletine dönünce yaratıcı oyuncu eksikliği daha fazla hissedildi. ve o yaratıcılık Eneramo'dan geldi.

Erman Toroğlu - Sabah

90 dakika bitmiş, yenen bir son dakika golü kameralar Bilic'i gösteriyor, heykel gibi duruyor. Tamam, insan mağlubiyete üzülür ama takımı iyi oynamadığı zaman, rakip senden daha dikkatli ve akıllı oynadığı zaman ve hele senin verdiğin futbolcu gol attığı zaman üzülmeyeceksin, kabul edeceksin. Karabükspor her pozisyonda Beşiktaşlı oyunculara baskı kurdu, onlara rahat top kullandırmadı. Fizik olarak da hep ayakta kaldılar. Eneramo 90. dakikada ancak oraya vursa gol olurdu, oraya vurdu. Futbolda bu var. Bilic bu maça üzülmesin, ders çıkarsın.

"Kaybetmeyi hak etmedik"

Güntekin Onay - Vatan

Duran toplar ile pozisyon arayan iki takım zaman zaman gol girişimlerinde bulunsa da ciddi fırsatlar yakalayamadı. Beşiktaş'ta Dany ve Jones iyi bir futbol sergilediler. Mustafa Pektemek sürekli aradı. Ancak 2 kez gole yaklaşsa da sonuç almaktan uzaktı. Beşiktaş bu yenilgi ile şampiyonluk yarışından uzaklaştı. Kalan 7 haftada mücadele ikincilik için olacak. Rakibe pozisyon vermeden 90 dakika geçiren siyah-beyazlılar Eneramo'yu 1 kez kaçırdı ve Nijeryalı futbolcunun beceri dolu golü ile maçı kaybetti. Oyunun 0-0 devam ettiği bölümlerde böylesine kritik bir maçta galibiyet için daha fazla risk alınmalıydı.

Metin Tekin - Sabah

Kendi sahasında oynamasına rağmen Karabükspor'un 70 dakika topun arkasına geçerek ikinci bölgede beklemesi oyunun akışını çok etkiledi. Beşiktaş bu dar alanda, özellikle de Oğuzhan'ın çıkması sonrası üretkenlik sağlayamadı. Almeida'nın oyuna girmesi de hiçbir fark yaratmadı. Son 20 dakikada Karabük vitesi artırıp daha önde basınca golü buldu. Tabii ki golün de son dakikada olması Karabük adına büyük şanstı. Beşiktaş için dramatik olansa kendi kiraladığı oyuncusunun yani Eneramo'nun golüyle mağlup olmasıydı.

"Maçın hakkı beraberlikti"

Uğur Meleke - Milliyet

Süper Lig'de her zaman böyle takımlar vardır, hatta büyüklere karşı bu topu oynayanların sayısı artar. Aybaba takımları büyüklere karşı topu istemez, Karabük istemez. Topu size bırakır ve ısrarcı bir blokla sizi karşılayıp maç içinde bulacağı tek kontratak fırsatını bekler. Böyle takımlara karşı ideal hücum setleriniz işlemez, başka bir şeyler düşünmeniz gerekir. Hafta boyunca rakibinizin bunu oynayacağını bilmeniz, onları şaşırtmanız gerekir. Aybaba Beşiktaş'a karşı iki maçta hiç şaşırmadı. Kafkas'ın da ikinci maçı oldu, sanırım o da pek şaşırmış sayılmaz. Biliç saygı duyduğumuz bir teknik adam. Ama aynı hataya bir sezonda dördüncü kez düşünce, ligi yeterince izlemediğine dair endişelerimiz oluşuyor. ve doğrusu, bu ligi izlemezseniz, bu ligi hafife alırsanız, bu lig de size hiç dostça davranmıyor!

Cem Dizdar - Fanatik

Beşiktaş'ın fazlasıyla dışsal nedenlerle ele geçirdiği 'Şampiyonlar Ligi' yolundaki en kritik maçıydı Karabük'te oynayacağı karşılaşma. Bütün maç son bölüme kadar 'eşitlik denklemi' içinde geçti. Çünkü iki takımda aynı düzende oynuyordu. 80. dakikaların sonuna kadar iki takım da sınırlı sayıda pozisyon bulduysa bunun nedeni 'öncelikle rakibi oynatma' temelli oyun kurgusuna dayalı oynamalarıydı. Sonuçta "Beşiktaş, sezgisel olarak transfer ettiği iki oyuncuya karşı yenildi" dersek yanlış olmaz. Neden alınıp Karabük'e kiralandığı belli olmayan Eneramo attı, neden alınıp o pozisyonda yerini kaybettiği belli olmayan Dany faktörüyle golü yedi. Sahi, kim yaptı bu transferleri?

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Slaven Bilic Beşiktaş Spor Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title