Haberler

Kim Ne Dedi?

Yaşanan tribün olayları nedeniyle hakem Bülent Yıldırım tarafından tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşması, gerek spor sayfalarında, gerekse de spor yazarlarının köşelerinde geniş yer buldu.

Rıdvan Dilmen - Fotomaç

Bu maç 54 dakika bile oynanmamalıydı. Futbolcular kurbanlık koyun gibiydi. ya o taş Volkan'ın kafasına gelseydi! Maçın tatil olması için illa biri mi ölmeliydi. Hakem Bülent Yıldırım galiba 'Birileri yaralansın' diye bekledi. Bu maçın 54 dakika oynanması mümkün değildi. İlla ki birinin yaralanması, ölmesi mi lazımdı! Fenerbahçe ve Trabzonsporlu oyuncuların can güvenliği yoktu. Köşe gönderine gidip, korner atmak bile cesaret gerektiriyordu. Avni Aker Stadı'nda futbolcular can güvenliği olmadan mücadele ettiler. Bu maç sonuna kadar oynansaydı vay halimize. Kaya atılıyor sahaya "Bunu çekin, oynayalım" diyorlar. Yazık, böyle şey olmaz. Çaykur Rizespor- Galatasaray maçında Burak Yılmaz'ın yüzüne tribünden yabancı madde atıldı, Rize'nin stadı kapanmadı. Bu nasıl bir yönetim! Volkan'ın kafasına gelse o taş... Allah korusun... Şampiyon olsan ne olur! Beş yesen, atsan ne olur artık.

Maç tatil edildi

Mehmet Demirkol – Fanatik

Böyle bir yer burası. Ayarı bozan bir mağduriyet edebiyatı… Herkes her şartta hep haklı ve hep mağdur ve hep güçlü... Şimdi ne olacak? Fenerbahçeliler korkunç şiddete feryat edecek. Trabzonsporlular 'Adalet ve düzen istiyorsunuz ama kupamızı vermiyorsunuz' diyecek... ve sadece kendilerini dinleyecek, karşı tarafı hiç duymayacaklar. Hakem de aynı TFF gibi maçı yönetemeyecek durumu idare etmeye devam edecek. Dün hakem ilk yarının 55. dakikasında maçı durdurdu. 10. dakikada yapması lazımdı. Kimseye bir şey olmadığı için şanslı... Olsaydı yaptığı sadece bir hakemlik rezaleti olmaz, suç olurdu... O şanslı! Ama biz öyle değiliz. Hiç değiliz... Uzatmaları oynuyoruz hep birlikte. Hep en güçlü ve hep en mağduruz. Haklı olmanın dayanılmaz mutsuzluğunda debeleniyoruz. Mesleğe başladığımda mevzu vahimdi. Şimdi daha vahim... Yarın çok daha vahim olacak. Çünkü hepimiz Bülent Yıldırım'ız bu dünyada. Uzatıyoruz. En mağduruz ama en güçlüyüz. Kederimiz de şiddetimiz de bundan.

Uğur Meleke – Milliyet

Dün akşam Trabzon'da oynanan 'şey'den, ismini bilmediğim ama futbol olmadığına emin olduğum şeyden, hala keyif alan kaldı mı Allah aşkına? Hükümet, bu ülkede tüm futbol müsabakalarını durdurmak için daha ne kadar büyük bir hadisenin olmasını bekliyor? İnsanlar yaralanıyor, insanlar ölüyor. Radikal bir müdahale için illa 'adam olmuş' birinin mi yaralanması gerek? Bir federasyon yöneticisinin, bir şeref tribünü sakininin mi kafasının yarılması gerek muhakkak? Türkiye'nin dört bir yanında sayısı onlarla ifade edilen yeni stadyumlar inşa ediliyor. Eğer onlar da suçluyu/suçsuzu anında ayırt edebilecek kamera donanımına/silahları dışarıda bırakacak güvenlikli giriş-çıkışlara/fiziki koşullara haiz değilse, o inşaatlarda (verdiğimiz vergilerden kaynaklanan) en ufak hakkım varsa helal etmiyorum. Bu ülkedeki 70 milyon insanın da, futbolla alakalı bir işin içinde olan (biz de dahil) hiç kimseye güvendiğini, itibar ettiğini sanmıyorum. Durdurun artık şu futbolu, çünkü midemiz bulandı, inmek istiyoruz artık...

Trabzonspor ne ceza alacak?

Güntekin Onay – Vatan

Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde yaşanması imkansız olan olaylara tanık olduk dün bir kez daha. Hiçbir medeni ülkede dün gece yaşananları göremezsiniz. Medeni bir insan bir başka insana taş atmaz. Hiçbir kültürde bırakın insanı herhangi bir canlıya taş atmak diye bir şey söz konusu değildir. Bu ancak ilkel toplumlarda yaşanır. Avrupalı olamıyoruz. Hatta yıllar geçtikçe daha da uzaklaşıyoruz medeniyetten. Hukukun, bilimin, sanatın, kuralların, saygının ve sevginin olmadığı bir toplum haline dönüştük. Fenerbahçe veya Trabzon meselesinin ötesinde sosyo-kültürel bir sorun bu. Çok daha derinlerde kaynağının cehalete uzandığı patetik bir vaka…

Erman Toroğlu – Hürriyet

Ben bu filmleri futbolculuğumda ve hakemliğimde de çokça gördüm. Bunlar bana hiç yabancı değil. Ama yayıncı kuruluş dahil herkesin kendine bayağı bir çeki-düzen vermesi lazım. Ben gidecektim, Türk futbolu marka değeri kazanacaktı. Ben gidecektim Türk futbolu kurtulacaktı. Alın Türk futbolunu gözünüze sokun. Bu maç bana hiç yabancı gelmedi. Herhalde 25 sene evveldi. Ben de Trabzon'da bir maçı yarıda bıraktım. Aynı görüntülerle. Orada da sebepler vardı ama başrollerde hep yöneticiler vardı. Teşvik primleri, şikeler. Bu kadar yıl geçti demek ki Türk futbolunda bir şey değişmiyor. O iptal ettiğim maçta da assolist iki takım vardı. Biri Beşiktaş, biri Galatasaray... Yazıklar olsun Türk futboluna… Dünkü maçı iptal etmeyen hakemin lisansını yırtarlar. Aslında Bülent Yıldırım iyi tahammül etti, açık kapı bırakmadı. 4-4-2, 4-3-3, 4-2-4, 1-4-2-3 hepsi hikaye Türk futbolu şu anda sıfıra sıfır elde var sıfır. Peki, assolistler kim mi? Bir çırpıda size 5 tane isim sayarım. Ama şunu bütün samimiyetimle söylerim ki aralarında ben yokum. Bana karşı kim varsa şu andaki iğrençliğin assolisti onlardır.

Onur Kıvrak da sokaklara indi!

Ahmet Çakar – Sabah

Birçok Trabzonsporlu oyuncu ve özellikle kaleci Onur seyirciyi yatıştırmaya çalıştı ama nafile... İlk devrenin son dakikasında Trabzonspor sol çaprazdan bir serbest vuruş kazandı. Oyuncuların neredeyse tamamı Volkan'ın koruduğu kalenin önünde... ve işte o dakikalarda sahaya yine patlayıcılar yağdı. Bülent Yıldırım da maçı haklı olarak tatil etti. Bu işte yüzde yüz provokasyon var. Akıllı Karadenizli bu maçı tatil ettirmez. İlk devrenin sonunda maçı tatil ettirmek demek, Fenerbahçe'nin hükmen kazanması demek… Oysa ki koskoca bir 45 dakika daha vardı. Trabzonspor pekala beraberliği yakalayıp Fenerbahçe'ye iki puanlık bir zayiat verebilirdi. Peki, şimdi ne oldu? Sayın Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na sormak lazım; "Fenerbahçe'yi şampiyon yapmamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" demişti. Ama dün gece bazı Trabzonspor taraftarları Fenerbahçe'yi şampiyon yapmak için ellerinden geleni yaptılar.

Okay Karacan – Zaman

Her şeyi laf olsun diye konuşuyor, dillendiriyor, yürekten değil, yalandan çıkarıyoruz ağızdan… Ülkede kimsenin kimseye tahammülü, kimsenin kimseyi dinlemeye tenezzülü yok! Kimse kaybetmeyi yediremiyor, kaybeden haksızlıkla yenildiğine, kazandığında bileğinin gücüyle kazandığına inanıyor! Mesele bu! Sahadaki temiz sporcuyu saha dışındaki çıkarcıların hesaplarının kirletmesine daha ne kadar seyirci kalacaksınız? Ne zaman uzlaşacak, oturup konuşup anlaşacaksınız?! Ne zaman örnek olacak, ne zaman sorunun değil çözümün adamı olacaksınız? Ne zaman? Yıllardır hep futbol güzeldir, bardağın dolu tarafına bakın, her karanlıkta bile ümit mutlaka vardır diye yazmaya, anlatmaya çalışıyorum... Romantiksin diye alay ediyorlar akıllarınca… Çok üzgünüm, siz haklı çıktınız!

Trabzon'da sokaklar karıştı!

Bünyamin Gezer – Hürriyet

Güzel bir futbol gecesi izler miyiz diye az da olsa içimde bir his vardı ama Trabzonspor taraftarını anlamak güç... Yöneticin, futbolcun, teknik heyetin bu maçı bekliyor. Avrupa'da artık yoksun. Ligde istediğin yerde değilsin. Belki de yendiğin zaman şampiyon olmuş gibi sevineceğin bir rakibin gelmiş sahana... Lider... Yenersen, belki şampiyonluktan edeceksin. Moralini bozacaksın. En azından kaptanın Onur'un ve Trabzonlu oyuncuların yalvarmasına, hakem Bülent Yıldırım'ın oynatmak için her türlü çabasına biraz hak verecektin... Öfkeyle kalkan... Ne oldu şimdi? Sevmediğin Fenerbahçe'ye mi zarar verdin? Yoksa kendi takımına mı? 34 puan almışsın, 27'si sahanda... Daha ligde çok maçın var. Ama şimdi sahan kapanacak. Hükmen mağlup olacaksın. Atalarımız güzel söylemiş. Bu gece, o da oldu; 'Öfkeyle kalktın, zararla oturdun'. Hakem Yıldırım, maçı oynatmak için elinden geleni yaptı. Maçı en doğru zamanda tatil etti. Çünkü maçın oynanacak durumu kalmadı. Tatil kararında tamamen haklıydı.

İskender Günen – Sabah

Yazık! Binlerce kere yazık! Taraftar kendi takımını ancak bu kadar sabote eder. Maça iyi başlayan pozisyonlar bulan Trabzonspor'du. Yusuf'la üst üste girilen iki gol pozisyonu var. Hemen ardından Trabzonspor taraftarı demek bile mümkün değil, tribündekiler sahneye çıktı. Maç bir süre durdu sonrasında ise Fenerbahçe'nin golü geldi. Golden sonra ise Trabzonspor toparlanmaya çalıştığı anda, yine akıl almaz bir şekilde oyunu durdurmayı başardılar! Bir başkasını suçlamaya bana göre gerek yok. Sorarım size, 2013-14 sezonu başladığı günden itibaren takımını her maçta bütün çağrılara rağmen yalnız bırakan sözüm ona taraftarlar dün, bir sezondur gelmedikleri stada gelerek takımına iyilik mi yaptılar?

Cemal Ersen – Milliyet

Ey rakip takım oyuncusunu hedef alıp sahaya o kaya parçasını atan taraftar. Ey, o patlayıcı maddeyi düşman olarak gördüğün futbolcuyu kör etsin diye yakan zavallı. Direkleri deviren, ağları parçalayan, stada çekilen rakip takım bayrağını parçalamayı kahramanlık sanan ruh hali... Söyleyin şimdi, ne kazandınız, elinize ne geçti? Sırtından vurduğunuz Fenerbahçe mi, yoksa koca bir Trabzon kenti mi? Sizce adalet, hak böyle mi aranır? Böyle arayıp da bulan var mı peki? Avni Aker 10 maç kapansa, Trabzonspor en ağır cezayı alsa ne olur artık? Futbolun ruhuna el Fatiha dedirten bu kara geceden sonra cenazeyi kim mi kaldıracak? Bir futbol kentinin kaderiyle oynayanlar düşünsün onu da! Kusura bakmayın. Artık futbol maçı izlemek istemiyorum. Futbolun sadece futbol olmadığını görmekten sadece utanç duyuyorum. Nokta!

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Bülent Yıldırım Galatasaray Trabzonspor Fenerbahçe Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title