Haberler

Kim Ne Dedi?

Galatasaray, tarihi maçta Juventus'u Sneijder'in tek golüyle devirip, Şampiyonlar Ligi'nde 'son 16' takım arasına kalırken, spor yazarları sarı-kırmızılıların Türk Telekom Arena'nın balçık zemininden çıkardığı zaferin şifrelerini yazdılar.

"Türkler Juve'yi karanlığı gömdü"

Rıdvan Dilmen - Sabah

Mancini, bir gün önce dörtlü savunmayla başlamıştı. Fakat orta sahadaki Eboue ve Sneijder'den verim alamayınca bugün 3'lü başladı. Ama Umut oyuna girince, yine dörtlü savunmaya dönüldü. Yani iki günde oynanan tek maçta 3 kez taktik değişikliğine gitti. Bu maçta, bu zorlu zeminde bir gol atabilen galip geleceğinin farkındaydı. Bunu iki takım da çok iyi biliyordu. Hem tedbiri bırakmıyor, hem de çok risk almıyorlardı. İki taraf da bir saat boyunca aynı Galatasaray'ın attığı gole benzer bir pozisyon kovaladılar. ya da serbest vuruşlardan işi bitirmek istediler. Umut'un uzun topu, Drogba'nın indirişi ve Sneijder'in ağları bulan vuruşuyla gol atan Galatasaray, Türk futbolu için önemli bir zafer elde etti.

Galatasaray'ın zaferi dış basında

Uğur Meleke – Milliyet

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde devam etmek için mutlak galibiyete ihtiyacı olduğu, beraberlikle mağlubiyetin hiçbir farkının olmadığı bir günde Umut değişikliği 81'de yapılıyorsa Mancini'nin 0-0 hedefinin gizli olduğunu söylemek bile iyimser olur! Açık açık 0-0'ı istedi Mancini... Ama sahada Mancini'den daha fazlasını isteyen aslanlar vardı dün! 4-1'lik Madrid deplasmanında da silik futbola isyanından bir milim bile sapmayan Umut, dün de sahaya girer girmez sarı-kırmızılıların enerjisini yükseltti. Evet golü 'finallerin adamı' Sneijder attı, evet asisti yine 'geriye yaşlanan adam' Drogba yaptı. Ama son 10 dakikada maçın vitesini değiştiren, üstelik Drogba'nın kafasına o harika uzun pası atan adamın, Umut'un hakkını da saygıyla vermek lazım. Bravo Umut... Bravo Galatasaray...

Averajıyla da tarih yazdı

Mehmet Demirkol - Fanatik

Maçın yarım kalıp, dün 60 dakika oynanması fizik yetersizliği nedeniyle Mancini'nin '60 dakikalık gücü var' dediği Sneijder'e yaradı. Bu 60 dakikalık maç için yeterli enerjisi vardı. Her ne kadar bu uzun ayrılık onun Burak ve Drogba ile olan ilişkini zayıflatmış olsa da oyunda kaldı. Hem zihnen hem de bedenen diri bir performans sergiledi. Bu durum olmasa 85. dakikada Buffon'a böyle bir gol atmak kolay olmayabilirdi. Olağanüstü pozisyon aldı ve şahane bir vuruşla İtalyan devini yıkmayı başardı. Mancini'nin gelişiyle oyunun merkezine yerleşmesi moral olarak da onu bir üst seviyeye taşımış. Eğer maç yarıda kalmamış olsaydı, muhtemelen 85. dakikada sahada olmazdı.

Ahmet Çakar – Sabah

Juventus hiç bağırmasın. Maçın büyük bir bölümünde kontrol onlardaydı. Ama maçın bitimine 5 dakika kala Galatasaray o tarihi golü buldu. Hem de bu golü Sneijder ile buldu. Son 10 gün doğru dürüst idman yapmamış, İtalya ve başka Avrupa ülkelerinde gezmiş, hakkında transfer söylentileri ortaya çıkmış Sneijder galibiyeti getirdi. Üstelik maça baktığımızda da Sneijder fazla bir şey oynamadı. Asla bir Selçuk gibi, bir Melo gibi mücadele etmedi. Ama bugün haklı olarak galibiyetin baş mimarı oldu.

Muslera coştu!

Atilla Gökçe – Milliyet

Oyunda öyle görüntüler vardı ki, Başkan Aysal'ın da UEFA'ya razı demeçlerini hatırlayınca, bizimkilerin de hallerinden pek şikayetçi olmadıklarını görüyorduk. Oyunun iki önemli adamı Selçuk ve Sneijder, değişimi en çok isteyen, kazanmaya oynayan adamlardı. Drogba sükunetiyle, Burak Yılmaz telaşıyla rollerini tamamladılar. Eboue-Umut değişikliği, futbolu, sahayı, oyunu kulübeden iyi okuyan adamın sakin aklını taşıdı maça... İşte Umut'un orta alandan Drogba'ya çıkardığı o harika pas. Havada topla buluşup indiren Fildişili'nin ustalığı ve kalabalık savunmanın içinden köşeyi bulan harika şutla perdeyi indiren Hollandalı... Soğuk tarih, böylesine sıcak yaşandı. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne devam ediyor. Kendine yakışır biçimde. Kar çilekleri de böyle tatlı olurmuş işte!

"Biz Avrupa Fatihiyiz"

Mert Aydın – Fotomaç

Galatasaray, 30 dakika dengede giden oyunun ikinci perdesine pek de istediği gibi başlayamadı. 1 gün önceden (aslında çok ama çok önceden) SOS veren sol kanadından pozisyon verdi. Önceki gün Llorente dün de Tevez fırsat yakaladı. Ama ikinci yarıya inanmış ve doğru oynayan bir Galatasaray başladı, Selçuk ve Sneijder gibi iki futbol aklı, Drogba ile birleşti. Drogba'nın vuruşunda kalede Buffon'un oluşu şanssızlıktı. Fiziksel mücadelede Umut daha önce oyuna girebilir miydi? Kazanınca bu soru artık sorulmayabilir. Maçın ikinci yarısında iki takım da birbirlerinden çok zeminle mücadele etti. Bu durumda oyun zekası fazlasıyla ön plana çıktı. Bence Juve, Pirlo'yu asıl bu noktada aradı. Pogba'nın tecrübesi, bu maçı döndürmeye yetmedi.

"Albayrak'a armağan ediyorum"

Hakan Ünsal – Hürriyet

Önceki gün maça baskılı, istekli başlayan Galatasaray devreye 15 dakika gibi kısa bir süre olmasına rağmen dün maçın ortasındaymış gibi rölantide başladı. Bunun 2 sebebi olabilir. Birincisi Galatasaraylı oyuncular maça fizik ve psikolojik olarak iyi ve tam hazırlanmamış olabilir. İkincisi bu Mancini'nin verdiği bir taktik olabilir... Bazen uzun vurmak da bir taktiktir ve gerekli olduğu zamanlar vardır. Galatasaray bunu 1 defa düzgün yaptı ve Sneijder golü attı. Galatasaray kendine 2. yarı 10 dakika sonra geldi ve maç dünkü başlangıcına döndü. Buffon haricinde her kaleci Drogba'dan o golü yerdi. Ama Buffon da bir yere kadardı ve Sneijder noktayı koydu. Sonuna kadar mücadele eden, iyi konsantresi ile az pozisyon verip maçı hak ederek kazanan Galatasaray'ı tebrik ediyorum.

"Şu an galibiyeti kutlamalıyız"

Kadir Çetinçalı – Vatan

Bir devresi 2 gün süren garip maçtan, tarihi bir zafer çıkardı Galatasaray. Bir İtalyan devini çığ altında bıraktı. Bir gün önce ilk 30 dakikasında ertelenen maçın gidişatı, Juve'den yanaydı. Erteleme sonrası kalan 1 saatte maçı düşünmek bir yana, yine zemin, doğal gaz, çatı tartışmaları ile Galatasaray'ı yıpratma üzerine gündem oluşturuldu. Kimsenin, Galatasaray'ın tur için bir hedefi olabileceği gibi düşüncesi yoktu. Bu yüzden binlerce teşekkür Galatasaray, son yıllarda görmediğimiz soğuk havada içimizi kıpır kıpır ısıttığın için. Tebrikler Galatasaray içinde bulunduğun krize karşın İtalyanlar'ın her türlü hinliğine iç ve dış düşmanlarına gereken cevabı verdiğin için. Bu zaferden Ünal Aysal da bir ders almıştır umarım. "Avrupa Kupası'na devam edelim yeter" diyen bir düşünceye sahip olan başkan, Galatasaray'ın olduğu her yerde umut vardır gerçeğini umarım anlamıştır.

"Sadece savaştık"

Levent Tüzemen – Takvim

Galatasaray daha önce de Avrupa'da sayısız destanlar yazdı. Türkiye'nin Avrupa'ya açılan en büyük markası olan Galatasaray'ın Avrupalı ruhu Juventus önünde bir kez daha şahlandı. Galatasaraylı oyuncular sergiledikleri şahsiyetli ve inançlı bir mücadele ile İtalyan liginin lideri Juventus'u Sneijder'in attığı golle devirip Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmayı başardı. Futbolcuların hırsı üst düzeydi ve zor hava şartlarına rağmen maçı hiç bırakmayan Galatasaray İtalyan devini mağlup etmeyi başardı. Galatasaray taraftarına dün ayrı bir paragraf açmakta yarar var. Böylesine kötü bir havada takımlarını yalnız bırakmayarak onları desteklediler. Son dakikalarda atılan golde taraftarların desteğinin rolü çok büyük…

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Wesley Sneijder Galatasaray Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title