Haberler

    Kim Dotcom, Yeni Zelanda'yı Mahkemeye Verdi!

    Yıllar önce kurduğu dosya paylaşım sitesi ile başı derde giren ve ardından ABD hükümetince hakkında arama kararı çıkartılan Kim Dotcom, kendisine uyguladıkları...

    Burçin Aygün - - Meşhur MegaUpload'un kurucusu ve sahibi olan Kim Dotcom, tutuklanmasından geçen bir yıllık sürecin ardından evine baskın yapan ve kanıt arayan Yeni Zelanda hükümetini mahkemeye verdi! Dotcom geçtiğimiz yıl bu davayı başlatmış ancak detaylar bugüne dek kamuoyu ile paylaşılmamıştı. Ünlü isim hükümetten toplamda 6 milyon Yeni Zelanda doları, yani yaklaşık 4.85 milyon Amerikan doları nafaka talep etmekte.

    Dosya paylaşım platformları sahibi Kim Dotcom, 20 Ocak 2012 tarihinde ABD hükümeti ile ortak çalışan Yeni Zelanda polisi tarafından tutuklanmış, yaşadığı villa baskına uğrayarak, mekan didik didik aranmıştı. Daha sonra mahkeme şahsın şikayette bulunabileceği hükmüne varmış ve Dotcom'da kısa süre içinde bir karşı dava talebi getirmişti.

    Amerika'nın uzun süre peşinde koştuğu ismin verdiği detaylara göre, silahlı haldeki güvenlik güçleri, iki helikopter ve çok sayıda araç ile yaşadığı yere baskında bulunmuş. Evin kapılarını kıran polis, Dotcom'u güç kullanarak yere yatırmış ve vücudunda yaralar bırakmış. Gereksiz şiddet ve aşırı agresif tavır yüzünden açılan bu karşı davanın sonucu ise şimdiden büyük merak konusu!

    Burçin Aygün - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Amerika Birleşik Devletleri Burçin Aygün Yeni Zelanda Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title