Haberler

Kilosu 150 TL Olan Bamya Gramla Satılıyor

Güncelleme:

Kilosu 150 TL'yi bulan bamya, altın fiyatlarına adeta meydan okuyunca şimdilerde tek yemeklik yani gramlık paketlerle de satışa sunuluyor.

Birçok sağlık problemine iyi geldiği belirtilen ve özellikle kış aylarında tüketilmesi için de kurutulan bamya, kilogram fiyatı ile altınla yarışıyor. Kolesterol, cilt, diyabet, soğuk algınlığı, katarakt ve öksürüğe kadar birçok rahatsızlığa iyi geldiği ifade edilen bamyanın fiyatı çeşidine göre 140 ile 150 TL arasında değişiyor.

KIR BAMYASI 150 TL

Kayseri Kazancılar Çarşısı'nda sucuk ve pastırmanın yanında baharat işiyle de uğraşan Hakan Ton (27), birinci sınıf olarak bilinen bamyanın fiyatının 140, kır bamyasının fiyatının ise 150 TL olduğunu söyledi.

Bamyanın zahmetli bir kurutma süreci yolculuğundan geçtiği için fiyatının yüksek olduğunu ifade eden Ton, "Örneğin yaklaşık 5 kilo yaş bamyadan 1 kilo kuru bamya çıkıyor.

HER İŞLEMİ ZAHMETLİ

Dizilmesinden, kurutulmasına kadar her işlemi zahmetli olduğu için fiyatı da haliyle pahalı. Ancak bamya çok faydalı bir ürün. Birçok hastalığa iyi geliyor. Kışın özellikle vatandaştan ilgi görüyor" dedi.

ALTINLA YARIŞIYOR

Ekonomik şartlardan dolayı çoğu vatandaşın bamyayı kilo ile alamadığını dile getiren Ton, "Bamya deyim yerindeyse kilo fiyatıyla, altınla yarışıyor. bugün gram altın fiyatı 142 TL civarında, bamyanın kilosu da 150 TL'yi buldu.

Haliyle herkes kiloyla alamıyor. Bu nedenle biz de gramlık paketler hazırladık vatandaş için. En azından bir yemeklik paket bamya alanlar çok oluyor. Bu bir yemeklik paket bamyanın fiyatı da 14 TL" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Kayseri Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title