Haberler

Kilo Vermek İçin Londra'dan Samsun'a Geldi

Güncelleme:

İngiltere'nin Londra şehrinde yaşayan ve zayıflama ameliyatı için Samsun'a gelen 150 kilo ağırlığındaki Burçin Alemdar, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tüp mide ameliyatı oldu.

Ameliyat sonrası gazetecilere açıklamada bulunan 34 yaşındaki Alemdar, 10 yıldır kilo problemi yaşadığını, günlük yaşamında zorluklar çektiğini, bunun için mide küçültme ameliyatı olmaya karar verdiğini söyledi.

Samsunlu olduğunu ancak ailesi ile 8 yıldır Londra'da yaşadığını belirten Alemdar, orada ameliyat olmak için doktor ve hastane araştırdığını ama yabancı hekimlere güvenemediği için Samsun'u tercih ettiğini anlattı.

Londra'da makyaj teknikleri uzmanı olarak çalıştığını kaydeden Alemdar, şöyle konuştu:

"Kilo verebilmek için birçok yöntem denedim. Ciddi kilo kayıplarım oldu ancak sonra geri aldım. Artık ayakkabı giyemez, çanta taşıyamaz hale geldim. Mide küçültme ameliyatı olmaya karar verdim. İngiltere'deki sağlık sisteminin handikaplarından dolayı ameliyatı ülkemde olmaya karar verdim. Ameliyat için Londra'dan Samsun'a geldim. Ameliyatım başarılı geçti."

"Evlenmek ve anne olmak istiyorum"

Alemdar, obezitenin bir hastalık olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki sağlık sistemi Londra'ya göre daha iyi. Ameliyatla sanki yeniden doğdum. Benim için yeni bir süreç başladı. Hedefim doğru beslenme şekliyle 75 kiloya inmek. Bunu başaracağıma inanıyorum. Nişanlıyım ve evlendikten sonra anne olmak istiyorum. Kilo vermek benim için çok önemli."

Ameliyat 45 dakika sürdü

Operasyonu gerçekleştiren hastanenin genel cerrahi uzmanı Opr. Dr. Recep Aktimur ise ameliyatın yaklaşık 45 dakika sürdüğünü ifade etti.

Obezite cerrahisiyle ilgili ameliyatları hastanelerinde 6 aydır gerçekleştirdiklerini bildiren Aktimur, Alemdar'ın kendilerine Londra'dan ulaştığını söyledi.

Gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra Alemdar'ı Samsun'a çağırdıklarını anlatan Aktimur, şunları kaydetti:

"Hastanemizde gerekli tetkikler yapıldı, ardından ameliyatı gerçekleştirdik. Hastamıza daraltıcı tüm mide ameliyatı yaptık. Başarılı bir operasyon oldu. Kilo vermesi için mide tüp şekline dönüştürüldü. Hastamızın sağlık durumu iyi, bir sorun yaşamadık. İnşallah böyle devam edecek ve sağlığına kavuşacak." - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Londra Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title