Haberler

Kilisliler Doğalgaza Kavuşuyor

GAZDAŞ, bu ay itibariyle Kilis'i doğalgazla buluştururken, Kilis'teki 55 mahallenin, temiz hava ve ekonomik ısınmaya kavuşacağı bildirildi.

GAZDAŞ, bu ay itibariyle Kilis'i doğalgazla buluştururken, Kilis'teki 55 mahallenin, temiz hava ve ekonomik ısınmaya kavuşacağı bildirildi.

Kilis'teki doğalgaz alt yapı çalışmalarını 2011 yılında tamamlayan GAZDAŞ, BOTAŞ'ın şehir şebekesine doğalgaz bağlantısı sağlamasıyla, Kilis'in birçok mahalle ve sokağına doğalgaz vermeye başlıyor.

GAZDAŞ Gaziantep Bölge Müdürü Muzaffer Yalçın, bu ay başından itibaren doğalgazın verilmeye başlanacağını belirterek, "Kilis'te, 5 yıl içinde toplam 13 bin 693 metre çelik hat ve 155 bin 277 metre polietilen hat döşedik. Bugüne kadar alt yapı çalışmaları için yaklaşık 13 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. Temiz, ekonomik ve verimli bir yakıt olan doğalgazın kullanılmasıyla Kilis'te yaşanan hava kirliliğinin önüne geçmeyi hedefliyoruz" dedi.

Yalçın, 994 binada toplam 2 bin 202 ön abone başvurusu aldıklarını ve bu abonelere doğalgazı en kısa sürede sağlayacaklarını kaydetti.

Mahallesinde doğalgaz bulunanların GAZDAŞ Abonelik Merkezi'ne başvurarak abonelik işlemlerini yaptırabileceklerini söyleyen Yalçın, Kilislilerin; ısınma, sıcak su ve yemek pişirme için bundan sonra ekonomik bir yakıt kullanabileceklerine dikkat çekti.

"EN TEMİZ, EN VERİMLİ VE EN PRATİK YAKIT"

Günümüzün modern şehirlerinde hava kirliliğinin tek çözümünün doğalgaz olduğunu vurgulayan Muzaffer Yalçın, "Doğalgazın en önemli avantajı, kentlerimize sağladığı temiz hava. Bunun yanı sıra, içindeki kimyasal maddelerin tamamı yanabildiği için, doğalgaz ısınma açısından son derece verimli bir yakıt. Üstelik ısınma ile birlikte hem mutfakta hem de banyoda kullanılabiliyor. Bu da vatandaşlarımızın bütçesinde tasarruf sağlıyor. Ayrıca abonelerimiz, kullandıkları yakıtın parasını ödüyorlar. Diğer yakıtlarda olduğu gibi kış boyunca kullanacakları yakıtı, kış öncesinde alıp ücretini önceden ödemek zorunda kalmıyorlar. Doğalgazın taşıma, depolama ya da temizlik sorununa sebep olmaması da doğalgazı diğer yakıtlara göre avantajlı kılıyor. Isınmak için özel bir hazırlık yapılmasına da gerek yok; bireysel kullanımlarda kombinin düğmesini açmak yeterli" dedi.

Yalçın, yer altındaki doğalgaz borularının zarar görmemesi ve herhangi can sıkıcı bir kazanın yaşanmaması için, doğalgaz hattı döşenmiş bölgelerde kurumlar ya da özel kişiler tarafından yapılacak kazı çalışmalarından önce, ilgililerin GAZDAŞ'ı arayarak bilgi vermeleri gerektiğini de önemle hatırlattı.

GAZ DAĞITIMINA BAŞLANACAK OLAN MAHALLELER

"7 Aralık, Alb. Ibrahim Karaoğlanoğlu, Altın Üzüm, Asit, Atatürk, Barış, Bilali Habeşi, Büyük Kütah, Canpolat Paşa, Çaylak, Demirciler, Deveciler, Doğan Güreş Paşa, Ebulula, Ekrem Çetin, Fatih Sultan Mehmet, Hacı Gümüş, Hasan Kamil Demirbaş, Helvacıoğlu, Hindioğlu, İnnapli Kütah, İsmet Paşa, İzzettin İyigün, Kanuni Sultan Süleyman, Kartalbey, Kazım Karabekir, Mareşal Fevzi Çakmak, Mehmet Rıfat Kazancıoğlu, Mercidabık, Mesetlik, Mıh Ali, Muallim Rıfat Bilge, Mulla Hamit, Müslümanbey, Nacaroğlu, Namık Ünler Paşa, Nedim Ökmen, Okçular, Osmangazi, Öncüpınar, Polat Paşa, Saraç Mehmet Çavuş, Şehit Şakip, Şehitler, Şıh Abdullah, Şıh Ahmet, Şıh Mehmet, Şorhabil, Tabakhane, Tekye, Vaiz, Yaşar Aktürk, Yavuz Sultan Selim, Yeni, Zeytinli" - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Sultan Mehmet Muzaffer Yalçın İsmet İnönü Kilis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title