Haberler

Kiliseden, Bıçaklı Saldırıya Fatih Fermanı ile Cevap

Güncelleme:

İstanbul'da kilisede gerçekleştirilen bıçaklı saldırıya, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'a girerken yayımladığı fermanla cevap verildi.

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde Yeşilköy Katolik Kilisesi cemaatine bir grup genç tarafından gerçekleştirilen bıçaklı saldırıya, verilen iftar yemeğinde, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'a girmeden önce şehzadeler, vezirler ve vatandaşlara, gayrimüslimler ve kiliselere yönelik herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için yayımladığı fermanı ile yanıt verildi. İftar programında söz konusu saldırının köklü dostluklara asla zarar vermeyeceğinin, aksine bağları daha da kuvvetlendirdiğinin mesajı verildi.

NE OLMUŞTU?

15 Haziran'da gerçekleştirilen saldırıda, sekiz kişilik bir grup vaftiz töreni olduğu sırada kiliseden içeriye girmiş, iddiaya göre, törene katılan cemaat üyelerini rahatsız etmiş, daha sonra kilisenin bahçesine çıkarak kilise görevlilerine tehditler savurmuştu.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Kilisede düzenlenen iftar davetine, Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Süryani Kilisesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Susin, Yeşilköy Dayanışma Platformu üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

FATİH'İN FERMANI İLE CEVAP

İftar öncesinde Yeşilköy Dayanışma Platformu tarafından yapılan basın açıklamasında, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'a girmeden önce şehzadeler, vezirler ve devlet vatandaşlarına karşı gayrimüslimler ve kiliselere yönelik herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için yayımladığı fermanına yer verildi. Platform adına basın açıklamasını okuyan Aref Cebeci, 'Ne şehzadem ne vezirlerim veya vazifelilerim ne de hizmetçilerim veya devletimin vatandaşları onlara hakaret etmeyecek ve onları taciz etmeyecektir. Hiç kimsenin onları tecavüz üne, hakaret etmesine, canlarına kast etmesine, mallarına ve mülklerine veya kilisenin mal ve mülklerinin tehlikeye atılmamasına izin verilmeye.' Fatih Sultan Mehmet böyle girmiştir İstanbul'a. Yeşilköy nadir semtlerinden biri çeşitli yaşam bizler biliyoruz ki bu ülkede birçok acılar yaşanmıştır. Yeşilköy bu kardeşlik coğrafyasının en güzel temsili arasında. Ne yazık ki geçen ay bu kardeşlik kültürüne birarada yaşama çabasına yapılan saldırı ile içimizi acıtmıştır. Bu saldırıyla gördük ki ötekileştirici nefret söylemi ile ötekileştirme ile daha birçok kez yüzleşeceğiz. Ne yazık ki geçen ay bu kardeşlik kültürüne, Latin Katolik Kilisesi'ne yapılan saldırıyla içimiz acımıştır. Bugüne kadar Müslümanlar, mahallelerinde yaşayan Hristiyan, Musevi komuşlarını nasıl iftar sofralarına misafir ettiyse, Yeşilköy Katolik Kilisesi de bu yıl Ramazan ayında komşularını kardeşlerini iftar sofrasında misafir etmek istedi. Bu sofraya farklı inançlardan insanlar, barış, Paylaştığımız bu sofraya farklı inançlardan insanlar barış içinde oturmuşlardır. Attığımız bu adım dileriz ki gelenekselleşir tüm hak dinlerinin kardeşçe yaşayabildiğinin tüm dünyaya göstergesi olur" dedi.

"FARKLILIKLAR BİZİM ZENGİNLİĞİMİZ"

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da, İslam dinin bir hoşgörü dini olduğuna dikkat çekerek Bakırköy'ün farklı etnik ve dini inanç yapısının bir zenginlik olduğunu söyledi. Başkan Kerimoğlu, "Böyle günlerde Bakırköy farklı inanç din ve etnik kökenlerin bir arada ama barış kardeşlik ve huzur duyguları ile yaşadığı bir yerdir. Farklılıklarımız bizim zenginliğimiz olabilir. Hep bir arada barışın huzurun kardeşin ve hoşgörün başkenti yapmak istiyoruz. Bakırköy küskünlüklerin kırgınlıkların yeri olamaz" dedi.

"DUYARLILIK HEPİMİZİ MUTLU ETTİ"

Süryani Kilisesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Susin, "Yaşanan olaya karşı duyarlılık hepimizi mutlu etti. Görev düşen tüm resmi kurumlar ve vatandaşlar aynı hassasiyeti e duyarlılığı gösterdiler. Bunu hepimiz desteklemeli ve bu amaç üzerinde çalışmalıyız. Verilen iftarla biraraya getirme övgüye değer bir harekettir. Bu bir ilk olsun ve sürekli bu güzelliği yaşayalım" temennisinde bulundu. Kilise yönetimi tarafından iftar programında Türk mutfağının sevilen damak tadları ikram edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatih Sultan Mehmet Bakırköy Yeşilköy İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500

Yorumlar (3)

kara papaz sus:

burası türkiye yabancılar ve gayri müslümler türklere ve müslümanlara saygı duymak zorundadır..türkleri barbar islamı gerici olarak görmeye devam ederseniz ne kadar devlet ve medya sizi desteklese bile türk insanına kendinizi sevdiremessiniz..siz kimsiniz ?

27
15
yanıtYanıtla
HASANsezar58@gmail.com:

On numara

yanıt0
yanıt0
bingollü:

insanlara ilk once kendinizi tanıtıp sevdırmeyı bıleceksın ondan sonra bak bakalım sizin kilinıza bırsey dıyen varmı alçak ınsanlarr

6
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title