Haberler

Kilis'teki 260 Yaşındaki Ağaç Görenleri Şaşırtıyor

Kilis'teki 260 yaşındaki ağaç görenleri şaşırtıyor Kilis'te, Türkiye'de eşi benzeri olmayan 260 yaşındaki Kızılçam ağacı görenleri şaşırtıyor Organ Genel Müdürlüğü tarafından açılan fotoğraf yarışmasında Kilis'teki, 260 yaşındaki Kızılçam ağacı birinci olduKİLİS - Kilis'te, Türkiye'de eşi...

Kilis'teki 260 yaşındaki ağaç görenleri şaşırtıyor

Kilis'te, Türkiye'de eşi benzeri olmayan 260 yaşındaki Kızılçam ağacı görenleri şaşırtıyor

Organ Genel Müdürlüğü tarafından açılan fotoğraf yarışmasında Kilis'teki, 260 yaşındaki Kızılçam ağacı birinci oldu

KİLİS - Kilis'te, Türkiye'de eşi benzeri olmayan 260 yaşındaki Kızılçam ağacı görenleri şaşırtıyor. Kilis'in Polateli İlçesi Ravanda Köyünde Anıtlar ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından koruma altına alınan 260 yıllık çam ağacı, büyük ilgili görüyor.

Polateli İlçesi Ravanda Köyündeki asırlık çam ağacının dünyada nesli bitmekte olan orman varlıkları arasında olması nedeniyle Anıtlar ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından koruma altına alındıktan sonra anıt ağaç olarak 10 yıl önce tescil edildi.

Organ Genel Müdürlüğü tarafından açılan fotoğraf yarışmasında Kilis'teki, 260 yaşındaki Kızılçam ağacı birinci oldu. Kilis Orman İşletme Müdürü Cesim Karadağ, Organ Genel Müdürlüğü tarafından Kızılçam ağacının yarışmada yılın ağacı seçildiğini ifade ederek, " Kızılçam Anıt ağacı birincilik ödülü aldı. Bu ağacımız Kilis'in Polateli ilçesi Belenözü Köyü (Ravanda) aynı zamanda Ravanda Kalesi ile karşı karşıya bulunmaktadır. Ravanda Kalesi kültürel ve tarihsel değerini taşıyan kaledir. Bu kaleyi gezmeye gelen insanlar, aynı zamanda bu ağacı da anıt ağacı olması vesilesiyle ziyaret etmektedirler. Teknik özelliğine baktığımızda yaklaşık 15 metre boyunda, 5 metre çapında, 260 yaşlarında tepe çapı da 20-25 metre karelik bir alanı kaplamaktadır. Bu ağaç kızılçamın agrophiotti valiyetesinde olup bu ve kendisine benzeyen bir ağaç Türkiye'nin başka yerinde görülmediğini tahmin etmekteyiz" dedi.

Ağacın telsinin 10 yıl önce yapıldığını ifade eden Karadağ, "Adana Anıtlar Müdürlüğü tarafından Anıt ağaç olarak tescili yapıldı. Bakımını orman işletme müdürlüğü olarak, korumasını biz takip ediyoruz. 2 yıl kadar önce yoğun kar yağışı nedeniyle bu ağacın bazı dallarında kırılmalar olmuştu. Kırılan dalları temizledik. Bakım, onarım ve korumasını orman işletme müdürlüğü yapmaktadır"diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Polateli Karadağ Türkiye Kilis Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title