Haberler

Kilis'te Yerel Seçimlerde Bin 187 İdareci Seçilecek

Güncelleme:

Kilis Yerel Yönetimler Derneği Başkanı Mehmet Fatih Mercimek, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak seçimlerde Kilis'te bin 187 idarecinin seçileceğini söyledi.

Mercimek, yaptığı açıklamada yerel seçimlerde Kilis ili ve ilçelerinde 5 yıl temsil ve idare edecek yönetici arandığını belirtti.

Mehmet Fatih Mercimek, "Belediye Başkanlığı, İl Genel Meclis üyesi, Belediye Meclis üyesi, köy ve mahalle muhtarları ile heyeti oluşturacak azaları seçmek üzere sandık başına gideceğiz. Kilis Yerel Yönetimler Derneği olarak yaptığımız araştırmalarda 2014 - 2019 yıllarında Kilis il ve ilçelerinde bizleri bin 187 idareci temsil edecek. Belediye Başkanlığı, İl Genel ve Belediye Meclis üyeliği için en az 5-6 partinin aday çıkaracağını ve muhtarlık için her seçim bölgesinde 6-10 muhtar adayı, bir o kadarda aza adayı olacağını göz önüne alırsak seçimlerde 8- 10 bin arası aday yarışacak. Ancak bunlardan bin 187 aday seçimi kazanacak.

Seçim sonuçlarına göre Kilis il merkezi, Elbeyli, Polateli ve Musabeyli Belediye Başkanlıkları için 4 kişi aday seçilecek. İl Genel Meclisi üyelikleri için merkez ilçeden 5 kişi, diğer ilçelerden 2'şer kişi olmak üzere toplam 11 kişi, Belediye Meclisi üyeliği için merkezde 25 kişi, ilçelerde 9'ar kişi olmak üzere toplam 52 kişi belediye meclisi üyeliğine seçilecek. Kilis merkezde 75 mahalle 52 köy muhtarı, Musabeyli ilçesinde 3 mahalle ile 46 köy muhtarı, Elbeyli ilçesi için 4 mahalle muhtar 23 köy muhtarı, Polateli ilçesinde 5 mahalle muhtarı ile 16 köy muhtarı olmak üzere toplam 224 muhtar seçmiş olacağız. Bu muhtarlıkların 4'er aza seçildiğine göre 896 kişi aza olacak. Bu durumda toplam bin 187 idareci seçmiş olacağız" dedi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Polateli Elbeyli Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title