Haberler

Kilis'te Türk ve Suriyeli Çocuklar Maç Yaptı

Kilis'te Türk ve Suriyeli çocuklar maç yaptıKilis'te, Belediye ve Danimarka Mülteci Konseyi (DRC) işbirliğiyle başlatılan 'Ortak Buluşma Zeminimiz Spor' projesi kapsamında Türk ve Suriyeli çocuklar futbol maçı yaptı.

Kilis'te Türk ve Suriyeli çocuklar maç yaptı

Kilis'te, Belediye ve Danimarka Mülteci Konseyi (DRC) işbirliğiyle başlatılan 'Ortak Buluşma Zeminimiz Spor' projesi kapsamında Türk ve Suriyeli çocuklar futbol maçı yaptı.

Söğütlü Dere Stadı'ndaki maçın başlama vuruşunu Kilis Belediyesi Başkanı Hasan Kara ile Danimarka Mülteci Konseyi Türkiye Direktörü Martine Villeneuve birlikte yaptı.

Etkinlikte konuşan Martine Villeneuve, futbolun evrensel sporlardan biri olduğunu belirtti. Futbolun farklı kesimlerden insanları bir araya getirdiğini de kaydeden Villeneuve, şöyle dedi

Futbol Kilis'te çok daha fazla anlam ifade ediyor. Beraber futbol oynadığımızda nereli olduğumuza ve ülkemize bakmadan kim olduğumuzu gösterme fırsatı yakalarız. Bu muhteşem proje Kilis Belediyesi ve Danimarka Mülteci Konseyi ortak hayaliyle var oldu. Basit bir proje gibi gözükse de büyük bir etkiye sahip olacağına ve Kilis halkının hayatını renklendireceğine inanıyoruz. Beraber eğlenerek kardeşlik bağlarımızı güçlendireceğiz.

Kilis Belediyesi Başkanı Hasan Kara ise Türkiye'nin kapılarını Suriyelilere sonuna kadar açtığını ifade ederek, İnsanlık tarih boyunca iki dil kullanmıştır. Birisi insanlığı öldürmüş ve bitirmiş savaşın dili olmuştur. Bir tanesi de umudun, barışın paylaşmanın ve güzelliğin dili olmuştur. Bizim kültürümüzde iyilik ve güzellik paylaştıkça artar. Kötülükler ise paylaştıkça azalır. 21'inci Yüzyılın en vahşi ve kötü olayı olan Suriye'deki inanlı soykırımına karşı insanlığın etkili dili olan paylaşımı tercih ettik. Türkiye olarak biz Suriyeli kardeşlerimize bağrımızı açtık. Ben bütün dünya seslenmek istiyorum; lütfen yanı başımızdaki savaşı durdurun diye konuştu.

Karşılaşmanın ardından Villeneuve ile Kara çocuklara futbol topu hediye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Kara Danimarka Türkiye Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title