Haberler

Kilis'te Son Roket Kurbanı Çocuk Toprağa Verildi -2

Kilis'te son roket kurbanı çocuk toprağa verildiSuriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden dün akşam saatlerinde atılan Katyuşa roketatar mermisinin patlamasıyla yaşamını yitiren ve kentte sınır ötesinden gelen roketlerin 21'inci kurbanı olan 6 yaşındaki Nisa Döne Sezer, bugün gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kilis'te son roket kurbanı çocuk toprağa verildi

Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden dün akşam saatlerinde atılan Katyuşa roketatar mermisinin patlamasıyla yaşamını yitiren ve kentte sınır ötesinden gelen roketlerin 21'inci kurbanı olan 6 yaşındaki Nisa Döne Sezer, bugün gözyaşları arasında toprağa verildi.

Dün saat 17.00 sıralarında Suriye tarafından peş peşe atılan 4 roketatar mermisinden ikisi Çaylak Mahallesi'ne düşerek patladı. Roket mermisinin infilak etmesiyle sokakta oynayan Nisa Döne Sezer ile 11 yaşındaki ağabeyi Sefer de yaralandı. Sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye götürülen yaralı kardeşlerden küçük Nisa, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi, ağabeyi ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

Ölümü ile yakınlarını yasa boğan küçük Nisa Döne Sezer için bugün ikindi vakti Hacı Cümbüş Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazına katılan Nisa Döne'nin seyyar satıcı babası İsmail Sezer, "Kızım 1 saat önce ninesinin yanındaydı ve eve döndü. Sokakta, kardeşi ve diğer çocuklarla oyun oynuyordu. Roket patlayınca şarapnel isabet etti ve öldü minik yavrum. Diğer çocuğum da hafif yaralanmıştı Allah'a şükür o iyi hastaneden çıktı. Allah terörü kahretsin. Yeter artık ocaklar yanmasın, acilen bu mesele çözülsün" dedi.

Gözyaşı döken acılı anne Zehra Dönmez ise, "Niye bu olaylara engel olmuyorsunuz. Benim yüreğim yandı, onların da yüreği yansın" diye feryat etti.

Acılı anne ve babanın yakınları tarafından teselli edildiği törende; küçük Nisa Döne Sezer, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ile vatandaşların kıldığı cenaze namazının ardından asri mezarlığa gözyaşları arasında defnedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Sezer Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title