Haberler

Kilis'te Nüfus Tabelası Karmaşası

Kilis’te kent girişine konulan nüfus ve rakımı gösteren tabelalar arasında farklılık yaşanması vatandaşın kafasını karıştırdı.

Kilis'te kent girişine konulan nüfus ve rakımı gösteren tabelalar arasında farklılık yaşanması vatandaşın kafasını karıştırdı.

Öncüpınar- Kilis karayolunda Kilis'in nüfusunu gösteren tabelada 89 bin 500 olarak yazılırken, Kilis-İslahiye Karayoluna konulan tabelada 129 bin olarak görünüyor. Her iki tabelada ilin deniz seviyesine yüksekliği 640 olarak görünürken, tabelalar arasında farklılık yaşanması vatandaşın kafasını karıştırdı.

Kilis Valiliği internet sitesinde 2013 yılı verilerine göre Kilis merkezin nüfusu 89 bin 422, il geneli ilçe ve köyler ile birlikte nüfusun 128 bin 586 olduğu belirtiliyor. Birkaç gün önce Kilis-İslahiye Karayoluna asılan nüfus tabelasında kentin nüfusu 129 bin olarak görünürken, Öncüpınar-Kilis karayolunda Kilis'in nüfusunu gösteren tabelada 89 bin 500 olarak belirtiliyor. Kilisliler, son asılan tabelaya göre kentin nüfusunun 129 bin olduğunu ifade ederek, "ya nüfusumuz bu yıl içerisinde 39 bin 500 arttı, yada Kilis'te oturan Suriyeliler nüfusa eklendi. Her halükarda bir yanlışlık var, eğer nüfusa Suriyeliler dahil edildiyse de bir yanlışlık var, yetkililer her gittiği yerde 90 bin Suriyeli bulunduğunu iddia ediyorlar. Bu çelişkili durum ile ilgili Kilis Valiliği'nden ve Kilis Belediyesinden halkı aydınlatıcı bir açıklama bekliyoruz." - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title