Haberler

Kilis'te İnşaat Sektörü Hareketli

Kilis'te, havaların ısınmasıyla birlikte inşaat sektöründe hareketlilik yaşanıyor.

Kilis'te, havaların ısınmasıyla birlikte inşaat sektöründe hareketlilik yaşanıyor.

Kilis kent merkezinin nüfusu kadar Suriyeli bulunması nedeniyle konut açığının giderilmesi için özel sektör tarafından konut yapımı hızlı bir şekilde sürüyor.

Kilis'in iklimsel olarak yılın nerede ise tüm aylarında inşaat yapabilmek imkanı olması ve konut sıkıntısı yaşanması yüzünden bu sektörde canlılık yaşanıyor. Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte inşaat sektöründe çalışmalara hız verildi. Yurt genelinde olduğu gibi Kilis'te de konut kredilerinin yaygınlaşmaya başlaması üzerine çok sayıda vatandaş ev almaya yöneldi. Buna bağlı olarak konut yapımı hızla artmaya başladı. Vatandaşların büyük bölümü kent merkezinde inşaat yaptırmaz iken, Beşevler semti başta olmak üzere Çevreyolu yakınlarında inşaatı devam eden konutlara yönelmeye başladı. 100 bine yakın Suriyelinin kentte ikamet etmesi nedeniyle konut sıkıntısı çekildiği, bu nedenle konut almak isteyen vatandaşların yatırım amaçlı ev satın alarak kiraya verdiği öğrenildi. İnşaat sektöründe yaşanan ara elaman sıkıntısı ve inşaat işi ile uğraşanların tercihi Suriyeli ustalar olduğu öğrenildi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title