Haberler

Kilis'te İdam Protestosu

Mısır'da verilen idam kararını protesto etmek isteyen AK Parti üyesi gençler, beraberlerinde Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ile birlikte öğle saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Mısır'da verilen idam kararını protesto etmek isteyen AK Parti üyesi gençler, beraberlerinde Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ile birlikte öğle saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Grupta bulunan bazı kişilerin boyunlarına ilmek geçirdiği protesto eyleminde konuşan Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, insanların özgürlük mücadelesinin yanında olacaklarını, açık ve net tavırlarının bu olduğunu söyledi. Batılı ülkelerin özgürlük mücadelesini yüzyıllar boyunca savaşarak elde ettiğini ifade eden Kara, Batının meşhur yüzyıllar savaşı vardır. Batıda demokrasinin yerleşmesi çok kolay olmamıştır. Mursi'nin arkadaşlarının idam edilmesi hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Zalimler zalimliğini yapacak ama mazlumlar ve özgürlük savaşçıları da bedel ödemeye devam edecekler dedi.

Her zaman insanların özgürlük mücadelesinin yanında olacaklarını ifade eden Kara, İnsanların özgürlük mücadelesinin yanında olacağız açık ve net tavrımız budur. Bu özgürlük mücadelesindeki insanların idam edebilirler hapishaneye atabilirler. Ama şuna inanıyoruz ki sonuçta özgürlük mücadelesi yapanlar bunu kazanacaklardır. Çünkü Allah insanı özgür yaratmış. Allah'ın özgür yarattığı iradeye hiçbir zalim franga vuramaz. Ama bir bedel ödenir, sonuçta özgürlük mücadelesi kazanılır diye konuştu.

İdam kararının protesto edildiği eylemde daha sonra vatandaşlara karanfil dağıtıldı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Kara Ak Parti Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title