Haberler

Kilis'te Güldüren, Düşündüren Mahalle, Köy ve Mezra İsimleri

Kilis ve ilçelerindeki bazı mahalle, köy ve mezra isimleri, duyanları bir yandan güldürüyor, bir yandan da düşündürüyor.

Kilis ve ilçelerindeki bazı mahalle, köy ve mezra isimleri, duyanları bir yandan güldürüyor, bir yandan da düşündürüyor.

Kilislilerin, pek umursamadığı isimlerin ne zaman ve kim tarafından konulduğu da bilinmiyor. Birçok mahalle ile köyün ismi Cumhuriyet döneminde değiştirilmiş olsa da varlığını koruyan ilginç köy isimleri yöreye yabancı olanları güldürüyor. Yabancılar ve gençler, bu ilginç köy isimlerini telaffuz etmekte bile zorluk çekiyor.

Kilis'teki bazı ilginç mahalle isimleri şöyle:

Abdioymağı, Aslan, Aşit, Bölük, Büyükkütah, Çaylak, Deveciler, Ebülüla, Hakverdi, Helvacıoğlu, Hindioğlu, İnnaplı Kütah, Karaali, Ketenciler, Meşhetlik, Mıhali, Mullahamit, Mücahitler, Okçular, Tabakhane, Tırıklı, Vaiz ve Zeytinli.

Kilis'e bağlı merkez köyleri ve mezralarının isimleri:

Acar, Akçabağlar, Akıncı, Başmağara, Beşenli, Bozcayazı, Bulamaçlı, Ceritler, Çukuroba, Çörten, Çakkalıpınar, Çalkaya, Deliçay, Deliosman, Dölek, Duruca, Gülbaba, Hacipoğlu, Kapdeğirmeni, Karacaören, Karamelik, Kuskunkıran, Kuzuini, Saatli, Tahtalı, Tanburalı, Kastun, Doğu Kilolar, Batı Kilolar, Bayramlı, Akabe, Aybastı, Bekere, Hüyüktü, Kürtüncük, Elbaran, Minadır, İzolar ve Otluca.

Elbeyli İlçesi'ne bağlı köy ve mezralar:

Akçağıl, Çardak, Alahan, Beylerbeyi, Beşeriye, Çankallı, Çıldıroba, Küçükbıyrık, Erikliyayla, Kalbursait, Hıltanlı, Karacurun,Karaçağıl, Tilkip, Kılcan, Sağlıcak, Selmincik, Taşlıbakar, Ciris, Mahlıören, Aynafar ve Delhemi.

Musabeyli ilçesine bağlı köy ve mezralar:

Çayıraltı, Dorucak, Fericek, Boğazkerim, Fıraklı, Seydolar, Geçitboyu, Gökmusa, Gözlüce, Hasancalı, Karbeyaz, Deli Fakı Karadut, Koççağız, Kolpınar, Kozlubağ, Kara Ahmet Hüyüğü, Tokaçgemriği, Yastıca, Çamlıbel ve Esmeningemriği.

Polateli İlçesi'ne bağlı köy ve mezralar:

Belenözü, Bektaşoğlu, Dümbüllü, Eğlen, Karakıl, Kızılgöl, Söğütlü, Taşlıalan,Ürünlü Evrentepe, Karacurun ve Çanaklı.

Kilisliler isimlerden rahatsız olmaz iken gençler, yabancılara isimleri söylemekte zorluk çektiklerini, bazen kodlayarak söylemek zorunda kaldıklarını ifade ettiler. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Okçular Karaali Kilis Aşit Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

ALİ:

yani yazacak haber yokmuş gibi ilgisiz alakasız gereksiz. . . . Ya arkadas memleketin sorunu bu mu ALLAH askına.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title