Haberler

Kilis'te Gözaltına Alınan 16 Emniyet Mensubundan 15'i Tutuklandı

Kilis'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 16 polisten 15'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Kilis Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan 16 şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan emniyet müdürleri Kemal G, İsmail Ü, Murat D, Ahmet T. ve Metin Ö, emniyet amiri Metin D, komiserler İzzet B, Yusuf K, Mehmet G, Tümer K. ve Yusuf G. ile polis memurları Soner A, Özkan E, Ahmet K. ve Murat E. tutuklandı.

Emniyet müdürü Hüseyin Ö. ise tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kilis'te, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan, aralarında 6 emniyet müdürünün bulunduğu 30 polis gözaltına alınmıştı. Mahkeme çıkarılan bu kişilerden 9'u tutuklanmış, 21'i tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title