Haberler

Kilis'te Endişeli Sınav

Kilis'te endişeli sınavKİLİS'te, ortaokul öğrencileri roketatar mermisi korkusuyla TEOG sınavına girdi.

Kilis'te endişeli sınav

KİLİS'te, ortaokul öğrencileri roketatar mermisi korkusuyla TEOG sınavına girdi.

Suriye sınırındaki Kilis'e 18 Ocak'tan geçen pazar gününe kadar 45 katyuşa roketatar mermisi atıldı. IŞİD denetimindeki Suriye'nin Bab bölgesinden atılan roket mermileri bugüne kadar 7'si Suriyeli 18 kişinin ölümüne, 60 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Son dönemde sınıfların neredeyse tamamen boş olduğu kentte bugün ortaokul öğrencileri TEOG sınavına da korku içerisinde girdi. Daha önce bir öğrenci ile hizmetlinin hayatını kaybettiği Eyüp Gökçe İmam Ortaokulu'na gelen öğrenciler de korku ve panik içerisinde sınava girdi. TEOG sınavına katılan ve Suriye tarafından atılan roket mermilerinin daha önce ölümüne neden olduğu ortaokul öğrencisi Gülten Canpolat'ın amcasının kızı Nurten Canpolat, "18 Ocak günü sınava girdiğimiz okulumuza roket düştü ve kuzenim hayatını kaybetti. Her gün roket düşmesi bizi korkuya sevk ediyor. Okula zaten gidemiyorduk, şimdi sınavda bile roket gelir endişesi yaşıyoruz" dedi.

Öğrencilerden Melisa Samanoğlu ile Rabia Kaya da sınava korkuyla girdiklerini ve psikolojilerinin bozuk olduğunu ifade etti. Her iki öğrenci de yaşadıkları korku ve paniğin sınav sonuçlarına yaşamasının kaçınılmaz olduğunu ve bunun için Kilis'teki öğrencilere ek puan verilmesi gerektiğini kaydetti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera : Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA)-

==============================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title