Haberler

Kilis'te Dgd Ödemeleri

Kilis'in Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, Doğrudan Gelir Desteği (Dgd) Ödemeleri İçin 2 Bin 800 Kişiye Bir Milyon YTL Civarında Ödeme Yapılmaya Başlandığını Söyledi.

Kilis'in Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ödemeleri için 2 bin 800 kişiye bir milyon YTL civarında ödeme yapılmaya başlandığını söyledi.

Kaya, yaptığı açıklamada, Musabeyli Ziraat Bankası Şubesi'nce çiftçilere, 2006 yılı DGD, gübre ve mazot desteklemesi alacakları için ilk kez bankamatik kartı verildiğini belirtti. Kaya, 2 bin 800 çiftçinin mağdur olmaması için banka yetkililerince gerekli tedbirlerin alındığını kaydederek, şunları söyledi:

"2006 yılı DGD ödemelerinin 1. taksidi ödemeleri başladı. Çiftçimize bir milyon YTL ödeme yapılacak. ATM kartlarını alamayan çiftçilerimiz kartlarını bankadan alabilirler. Banka yetkilileri ile görüştüm. İlk kez ATM cihazı kullanılacağı için çiftçilerimiz bankamatik kullanmayı bilmeyebilirler. Bu nedenle çiftçilerin para çekmelerine banka yetkilileri yardımcı olacak. Sorunsuz bir ödeme bekliyoruz."

Bu arada, Kaymakamlık tarafından düzenlenen törende ayran ve dürüm dağıtımı yapıldı. Dağıtım sırasında ise kısa süreli izdiham yaşandı.

(MAD-OÇ-OÇ-Y)

08.04.2007 13:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title