Haberler

Kilis'te 400 Yetime İftar Verildi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Kilis Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği programda 400 yetime iftar verildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Kilis Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği programda 400 yetime iftar verildi.

Söğütlüdere Havuzbahçesindeki iftar yemeğinde Suriyeli ve Kilisli yetimler iftar açtı.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, iftar sonrası yaptığı konuşmada, İHH'nın girişimleriyle İslam İşbirliği Teşkilatının ramazan ayının 15'inci gününü Dünya Yetimler Günü ilan ettiğini vurgulayarak şöyle konuştu: "Hazreti Muhammed de bir yetimdi, inancımıza göre, bir yetimin başını okşamak çok önemlidir. Yetimin malına dokunmamak, devlet malına dokunmamaktan çok daha önemli. Müslümanların birbirlerini kıtır kıtır kestiği, camiden çıkarılanların üzerine 'Allahu ekber' diyerek bombaların atıldığı bir İslam dünyasında yaşıyoruz. Çok ciddi bir çelişki içerisindeyiz. Ramazan ayı içerisinde savaşlardan dolayı yetimler olmasın istiyoruz. Allah tüm yetimlerin yardımcısı olsun."

İHH Kilis Temsilcisi Mehmet Merkepçioğlu da İHH olarak her zaman yetimlerin yanında olduklarını, din, dil, ırk, mezhep ve bölge farkı gözetmeksizin mazlumların yanında olmayı amaçladıklarını ifade etti

Merkepçioğlu, savaş ve depremde mağdur olanların yanında olduklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "İsrail gibi işgalci güçlerin Gazze halkını her gün bombaladığı bir zamanda, biz her zaman mazlumun, mağdurun yanında olduk. Üç yıldan beri Suriyelilerin her türlü kahrını çeken Kilis halkına teşekkür ederiz, Allah Kilis halkından razı olsun."

İftar yemeğine Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Hasan Kara, AK Parti Kilis milletvekili Opr.Dr. Fuat Karakuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, AK Parti Kilis İl Başkanı Reşit Polat, ilçe belediye başkanları, daire amir ve müdürleri ile Suriyeli ve Kilisli yetim çocuklar katıldı.

Program sonrası yetim çocuklara çeşitli hediyeler verildi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Kara Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title