Haberler

Kilis'te 2 Işid Militanı Yakalandı

Güncelleme:

Kilis'te IŞİD üyesi olduğu tespit edilen 2 kişi polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde, polis ekiplerinin yaptığı çalışmada Suriye'den kaçak olarak yurda giriş yaptığı ve IŞİD üyesi olduğu belirlenen yabancı uyruklu 2 kişi yakalandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Kilis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, yabancı uyruklu 2 IŞİD'linin sınır dışı edileceği belirtilerek şöyle denildi:

"Yasadışı yollardan ülkemize giriş yaparak, Suriye'deki çatışma bölgelerinden (DEAŞ) geldikleri tespit edilen yabancı uyruklu 2 şahıs, Elbeyli İlçesi Emniyet Amirliği görevlileri tarafından 04/08/2015 tarihinde yakalanmış, yapılan üst aramalarında pasaportlarının olmadığı, üzerlerinde herhangi bir suç ve suç unsuru bulunmadığı tespit edilmiştir."

SINIRDIŞI EDİLECEKLER

Açıklamanın devamında, "Yakalanan şahıslarla ilgili olarak, terör örgütüne üye olmak suçundan adli işlemlere başlanmış olup, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'na istinaden işlemleri sonuçlandırıldıktan sonra sınır dışı edileceklerdir." denildi.

IRAK'TA DA IŞİD MİLİTANLARI YAKALANDI

Ayrıca, Irak'ın kuzeyindeki Kerkük şehrinde IŞİD üyesi oldukları iddia edilen 4 kişi yakalandı. Kerkük polisi tarafından yapılan operasyonda, ele geçirilen IŞİD üyesi oldukları iddia edilen 4 kişi, sorgusundan sonra tutuklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Elbeyli Suriye Kilis Işid Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title