Haberler

Kilis Sınırında Işid ile Muhalifler Arasında Şiddetli Çatışma

Kilis sınırında IŞİD ile muhalifler arasında şiddetli çatışma Kilis'in Seve Köyü karşısında bulunan Suriye'nin Azez İlçesi'ne bağlı Karamezra, Haraba ile Havvar Köyü'nde IŞİD ile muhalif gruplar arasında şiddetli çatışma çıktı.

Kilis sınırında IŞİD ile muhalifler arasında şiddetli çatışma

Kilis'in Seve Köyü karşısında bulunan Suriye'nin Azez İlçesi'ne bağlı Karamezra, Haraba ile Havvar Köyü'nde IŞİD ile muhalif gruplar arasında şiddetli çatışma çıktı.

Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki Esselame Sınır Kapısı ile Azez İlçes'inin kontrolünü elinde bulunduran Özgür Suriye Ordusu bölgedeki diğer muhalif gruplar ile bir araya gelerek oluşturduğu ve Fetih Ordusu ile hafta içerisinde Türkiye sınırına yakın noktada bulunan doğalgaz tesisini karargah olarak kullanan IŞİD militanlarına saldırdı. Şiddetli çatışmaların olduğu saldırı ardından 2 gündür sessizliğin hakim olduğu bölgede, bugün öğle saatlerinde yeniden silah ve patlama sesleri duyuldu.

SINIRDA TEDİRGİNLİK

Yeniden şiddetlenen çatışmalar sınır hattındaki Türk vatandaşları endişelendirirken, güvenlik güçleri de bölgede önlemlerini artırdı. Askerler sınır hattında zırhlı araçlarla önlem alırken, sivilleri de bölgeden uzaklaşmaları konusunda uyardı. IŞİD militanları ile Fetih Ordusu mensupları ise birbirlerini uzun namlulu silah, havan, roket ve tanklarla hedef aldı. Silah ve seslerinin susmadığı bölgede yaşanan çatışmalar sırasında duyulan patlama seslerinin ardından yükselen dumanlar da Türkiye tarafından net izlendi.

Muhaliflerin oluşturduğu Fetih Ordusu mensuplarının bölgedeki köylerin kontrolü ele alarak, IŞİD militanlarını geriletmeyi amaçladığı öğrenilen çatışmalar devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Kilis Azez Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title