Haberler

Kilis Köyünde Ev Fiyatları Yüzde 300 Arttı

Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Kilis köyü sakinleri, bölgede yapılan barajlar sayesinde köylerinin Akdeniz’de bir dinlenme bölgesini andırdığını belirterek, ev fiyatlarının 50 bin liradan 150 bin liraya yükseldiğini söyledi.

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Kilis köyü sakinleri, bölgede yapılan barajlar sayesinde köylerinin Akdeniz'de bir dinlenme bölgesini andırdığını belirterek, ev fiyatlarının 50 bin liradan 150 bin liraya yükseldiğini söyledi.

Siirt-Pervari karayolu 35. kilometresinde yol kenarında bulunan Kilis köyü sakinleri, düne kadar tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlıyordu. Ancak bölgede yapılan Alkumru, Kirazlı ve Çetin barajlarının su tutmaya başlamasıyla Kilis köyü, yarım ada şeklinde masmavi göl suyu eteklerinde kurulu manzarası ortaya çıktı.

Köyün son bir yıldır ciddi şekilde değerlendiğini belirten Mustafa Aslan adlı vatandaş, daha önce yanında küçük bir bahçesiyle ev fiyatlarının 30 ile 50 bin lira arasında satıldığını, ancak son bir kaç yıldır ev fiyatlarının 100 ile 150 bin liraya çıktığını, baraj göleti nedeniyle köyün ciddi anamda değerlendiğini söyledi. Barajın su tutması ile birlikte köylülerin de hayatının değiştiğini aktaran Mustafa Aslan, Siirt şehir merkezinden çok sayıda vatandaşın gezmek için araçlarıyla köye kadar geldiğini, burada manzara eşliğinde piknik yaptığını ifade etti. Aslan, "Yüksek yamaçlı sıralı dağlar arasında masmavi bir manzarası ile her gün onlarca kişi buraya geliyor. Özellikle karayoluyla Siirt'ten Pervari'ye gidenler bu yol kenarında araçlarını durdurarak manzarayı seyrediyor. Bir kısım vatandaşlar da gölette balık avlamaya başladı. Köylüler dünü kadar hayvancık ve tarımla uğraşıyordu. Ancak şuan balıkçılık en gözde meslek haline geldi. Belki illerde burası tatil beldesi haline gelebilir" dedi.

Şehirde yaşayan birçok vatandaş, çözüm süreciyle birlikte bölgenin huzura kavuşmasını fırsat bilerek evlerini onarıp köyde kalırken, bazı köylüler de eski evleri yıkıp yerine yeni evler inşa etmeye başladı. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Pervari Siirt Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title