Haberler

Kilis'in Suriye Sınırında Dumanlar Yükselmeye Başladı

İç karışıklığın sürdüğü Suriye'deki IŞİD ile muhalif gruplar, Kilis sınırına yakın noktalarda çatışmayı sürdürüyor.

İç karışıklığın sürdüğü Suriye'deki IŞİD ile muhalif gruplar, Kilis sınırına yakın noktalarda çatışmayı sürdürüyor. Muhalifler arasındaki çatışmaların tedirginliğe yol açtığı ve dumanların görüldüğü sınır hattındaki Kilis'te, güvenlik önlemleri de artırıldı.

IŞİD, Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin Halep kentinin Azez İlçesi ve bu ülkenin Türkiye'ye açılan en büyük sınır kapılarından Öncüpınar'ın karşısındaki Es-Selame Sınır Kapısı'nı ele geçirmek için başlattığı saldırı nedeniyle bölgede çatışmalar sürüyor. Türkiye sınırındaki Azez'e bağlı köylerden bomba sesleri ve dumanlar yükselirken, ilerleyen IŞİD militanları güzergah üzerinde bulunan Özgür Suriye Ordusu ve El Nusra denetimindeki köylerin kontrolünü ele geçirmeye çalıştığı öğrenildi. Sınır hattından gözlenen gelişmeler nedeniyle güvenlik güçleri de önlemleri arttırarak en üst düzeyde tutuyor. - Kilis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Suriye Kilis Azez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title