Haberler

Kilis'in İl Oluşunun 19. Yıldönümü Etkinlikleri

Kilis’in il oluşunun 19. yıldönümü nedeniyle bir kokteyl düzenlendi.

Kilis'in il oluşunun 19. yıldönümü nedeniyle bir kokteyl düzenlendi.

Söğütlüdere Havuzbaşında gerçekleştirilen etkinlikte Halk Eğitim Merkezi halk oyunları gösterinin ardından canlı müzik sunumu gerçekleştirildi. Kilis'in tarihi fotoğrafları ile birlikte sinevizyon eşliğinde kenti tanıtımını içeren gösterim yapıldı. Kilis Belediye Hasan Kara eşi Gülsen Kara ile birlikte konukları Söğütlüdere Havuzbaşı girişinde belediye meclis üyeleri ile başkan yardımcıları ile birlikte karşıladı.

Kilis Belediye Hasan Kara, yaptığı konuşmada, Kilis'in il oluşunun 19. yıldönümünü kutladıklarını belirterek, "Cumhuriyetin ilanından sonra her yerde Kilisliler, il olmak için haykırmıştır. Mücadele etmiştir. Bu mücadele sonunda 1956 yılında Kilis'in il olması için yasa teklifi verilmiş hatta o dönem Kilis'e atanacak Valinin ismi bile belli olmuşken, farklı nedenlerden dolayı ertelenmiştir. 1995 yılında Kilis il olmuştur. Cumhuriyet tarihinden beri Kilis'in il olması için çalışan belediye başkanlarına, milletvekillerine emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Kilis bir tarihi kenttir. Kilis her açıdan il olmayı hak etmiş bir şehirdir. Bu şehri daha ileri noktaya nasıl taşırız onun çalışmaları içerisindeyiz. Kilis il olduktan sonra büyük bir atılım içerisine girmiştir. Bu atılımlar yeterlimidir, tabi hayır. Daha güzel bir Kilis için gece gündüz çalışacağız. Belediye başkanı seçildiğim günden itibaren sabah saat 06.00'dan gece 24.00'e kadar çalışıyorum. Kilis'e hangi yatırımı getirebiliriz, neler yapabiliriz diye inşallah güzel günler Kilis'i bekliyor" dedi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız ise Kilis'in her manada il olmayı hak ettiğini ifade ederek, "Kilis sahabeler kentidir. 300 sahabenin odun pazarı civarında şehit olduğu biliyor. Günümüze ancak 5 sahabe türbesi kalmıştır. Kilis tarihi, turistik inanç turizmi açısından çok önemli bir şehirdir. Osmanlı dönemi ve daha öncesine ait tarihi mekanlar bir bir restore ediliyor. Halen Ulu Cami, Mevlevihane, hükümet konağının restorasyonu devam ediyor. İslambey konağı ile Tekye Cami restorasyonu da yakında başlayacak. ÇATOM başta olmak üzere çok sayıda tarihe eserimiz ve camimiz restore edildi. Bu restorasyonların inanç turizmi açısından önemi çok büyüktür. Kilis'e yatırım yapılması için canla başla çalışıyoruz. Polateli ilçesinde yapılacak olan OSB faaliyete geçmesiyle birlikte işsizlik bitecektir. Tanıtım açısından büyük mesafeler almamız gerekiyor. Kilis halkı kendine yakışanı her dönüm yapmıştır. Bugün Suriyelilere yaptığı gibi, Kilis adete Suriyeliler konusunda destan yazıyor. Eğer Kilis tarihi ve turistik açıdan, sanayi açısından dönüşümünü sağladığı takdirde Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olacaktır" dedi.

Kokteyle Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Kilis Belediye Hasan Kara, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay nemci İnce, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, Mülkiye Başmüfettişi M. Hilmi Dülger, daire amir ve müdürleri, sivil topum örgütü temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ile muhtarlar katıldı. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Tapsız Hasan Kara Kilis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title