Haberler

Kilis Gündemi Ele Alındı

Kilis Valisi Süleyman Tapsız başkanlığında Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve İl Müdürlerinin katılımıyla toplantı yapıldı.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız başkanlığında Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve İl Müdürlerinin katılımıyla toplantı yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, 2013-2014 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla alınacak önlemler, Suriyeli sığınmacıların durumu, Kilis'te yapımı devam eden ve planlanan sosyal ve kültürel projeler, Suriye'ye yapılacak muhtemel askeri müdahale ve Kilis'e etkileri ele alındı.

Vali Süleyman Tapsız, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl ve daire müdürlerinden kısa bilgilendirme aldıktan sonra, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının Pazartesi günü başlayacağını bu sebeple gerekli bütün önlemlerin alındığını, eğitim camiasının, okulların eğitim öğretime hazır olduğunu belirterek, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kilis'te sosyal ve kültürel faaliyetlere de ağırlık verileceğini söyleyen Vali Tapsız, "Kapalı yarı olimpik yüzme havuzu, gençlik merkezi, tarihi ve kültürel alanlarımızın restorasyonu hızlı bir şekilde devam etmektedir" dedi.

Kilis'te bulunan Suriyeli sığınmacılara Ensar ve Muhacir anlayışıyla yaklaşıldığını belirten Tapsız, BM tarafından yapılabilecek olası bir Suriye operasyonu sonucunda oluşacak göç dalgasına karşı Valilik, emniyet ve sınır güçleri tarafından her türlü önlemin alındığını söyledi.

Vali Tapsız, "Ayrıca bazı basın ve yayın organlarının kimyasal endişesi ile ilgili yaptığı haberlerin gerçeği yansıtmadığını, Valilik ve ilgili birimlerle olası kimyasal tehditlere karşı tedbirlerin alındığını, ilimizde şuana kadar kimyasal, biyolojik, nükleer ve radyolojik herhangi bir bulguya rastlanmadı. Kimyasal tehlikeyle alakalı olarak milyonda bir dahi ihtimal olsa gerekli bütün tedbirler alınmıştır. Tek bir vatandaşımızın bile zarar görmesini istemeyiz. Ancak hassas olan basınımız, bu noktada daha hassas olmalı, kamuoyunu doğru bilgilendirmeli ve gerektiğinde Valilikle irtibata geçmelidir" ifadelerini kullandı.

Toplantıya; Vali Yardımcıları Ahmet Karatepe, Tolga Toğan, Hakan Ezgi, Ulaş Akhan, Vedat Yılmaz; Kaymakamlar, Serap Özmen, Muhsin Duran Kalkan, Mustafa Çiftçiler, İl Jandarma Komutanı J.Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdür V. Yakup Bayram, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kerkütlüoğlu ile il müdürleri ve daire amirleri katıldı. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Tapsız Suriye Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title