Haberler

Kilis Emniyet Müdürü, Polisin Teşhis Olayına Rutin Dedi

Güncelleme:

Dörtyol İlçesi'nden sonra Kilis'te ortaya çıkan polis memurlarının teşhis edilmesi ile ilgili konuşan Emniyet Müdürü Akpınar, olayını 'rutin bir uygulama' olarak değerlendirdi.

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nden sonra Kilis'te ortaya çıkan polis memurlarının teşhis edilmesi görüntüsü ile ilgili olarak konuşan Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, teşhis olayını 'rutin bir uygulama' olarak değerlendirerek takdirin Cumhuriyet Başsavcılığı'na ait olduğunu söyledi. Cumhuriyet Savcısı Yunus Feryat Sorkut'a 'Size polis küfür etti' diyerek ihbarda bulunup yüzleştirmeye gerekçe hazırlayan konfeksiyon mağazası sahibi 28 yaşındaki Yahya Eryılmaz ise ortadan kayboldu.

Dörtyol olayının ardından güncellik kazanan polislerin nüfuzlu şikayetçiler karsısında şüpheli gibi sıraya dizilip ellerine numara verilerek teşhis ettirilmesinin Kilis'teki cep telefonu ile çekilen fotoğrafı, 3 ay sonra ortaya çıktı. Kentte konfeksiyon mağazası bulunan Yahya Eryılmaz, iddiaya göre bir grup yakını ile 29 Nisan'da alkol alıp eğlendi. Otomobille giderken yol isteyen polis ekibiyle tartışan ve tartışmanın arbedeye dönüşmesi sonrasında Eryılmaz ile akrabaları, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bir gece nezarethanede kalan Eryılmaz ile 2 akrabası, 'Polise darp' iddiasıyla sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu sırada iddiaya göre Eryılmaz, bu olayı soruşturan Savcı Yunus Feryat Sorkut'a, "Polisler size küfür etti" dedi. Bunun üzerine soruşturma başlatıldı. O gün ekipte bulunan polisler, Emniyet Müdürlüğü'nde ellerine numara tutuşturarak sıraya dizilip, Yahya Eryılmaz tarafından teşhis ettirildi. Eryılmaz, küfür eden memurun Y.B. olduğunu söyledi.

İddiaları kabul etmeyen Y.B. hakkında 'Cumhuriyet Savcısı'na gıyabında hakaret ettiği' iddiasıyla dava açıldı. Polis memuru Y.B.'nin yargılanması Kilis Sulh Ceza Mahkemesi'nde sürüyor.

"KARDEŞİM KÜFÜR ETTİKLERİNİ SÖYLEMİŞ"

Yahya Eryılmaz, olayın gündeme gelmesi üzerine bugün işyerine gelmedi. Ortadan kaybolan Eryılmaz'ın ağabeyi Mehmet Eryılmaz, kardeşi ile akrabalarının olay günü alkol aldıklarını aralarında polislerle kavga çıktığını ve gözaltına alındıklarını öğrenince olay yerine gittiğini söyledi. Amacının kardeşi ile polisleri barıştırmak olduğunu belirten Eryılmaz, polislerin kendilerine küfür ettiğini, biber gazı sıkarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürdüğünü anlattı.

Mehmet Eryılmaz, "Kardeşim ve 2 yakını geceyi nezarethanede geçirdi. Sabah adliyeye götürmek için hazırlık yapan polislerden biri Cumhuriyet Savcısı'nı arayarak bilgi vermiş. Savcı bey, 'Sen kapat beni amirin arasın' demiş. Bunun üzerine polis memuru savcıya küfür etmiş. Kardeşim de bu memurun küfür ettiğini savcıya söylemiş. Benim bildiğim kadarıyla olay bu şekilde oldu. Teşhis nasıl yapıldı kim yaptırdı bilmiyorum" dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ: RUTİN BİR OLAY

Kilis Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, teşhis işleminin rutin bir olay olduğunu ve her zaman yapıldığını söyledi.

Cumhuriyet Savcısı'nın gün içinde karşısına gelen onlarca rutin bir olaydan biri olarak bu olayda da teşhis yaptırdığını belirten Akpınar, "Teşhis, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın takdiri ile gerçekleştirilmiştir. Bizim bu konuda bir şey söylememiz doğru değildir. Olay zaten adliyeye intikal etmiş ve yargılama başlamıştır. Biz de sonucu göreceğiz" diye konuştu. - Kilis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Eryılmaz Dörtyol Akpınar Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title